Bergwijn-opmerking doet veel stof opwaaien: “Zet er een aap met een hoed op”

Foto: Bergwijn-opmerking doet veel stof opwaaien: “Zet er een aap met een hoed op”

Herman Brusselmans heeft voor de nodige opschudding gezorgd met een opmerking op de Nederlandse tv. De Belgische schrijver was duidelijk niet gecharmeerd van Steven Bergwijn op een persconferentie en zei ‘dat je er net zo goed een aap met een hoed op’ neer had kunnen zetten. Even later benadrukte hij dit absoluut niet racistisch te bedoelen.

Brusselmans was in de studio aangeschoven om over België-Canada te praten. Eerst kwamen er nog beelden van een persconferentie van Oranje-spelers Davy Klaassen en Steven Bergwijn voorbij. Klaassen sprak zich positief uit over het OneLove-statement van de Duitse spelers voor hun duel met Japan. Bergwijn kreeg daar vervolgens meerdere vragen over, maar schaarde zich telkens achter de woorden van zijn ploeggenoot.

Belgisch spreekwoord

Dit kon op weinig goedkeuring van Brusselmans rekenen, die stelde dat Bergwijn niks te melden had. “Je kan daar net zo goed een aap met een hoed op neerzetten”, reageerde de columnist. Na veel reacties legde hij zijn woorden uit in de rust bij de wedstrijd van de Belgen. “Dat is een Belgisch gezegde, zet er een aap met een hoed op betekent dat je er net zo goed iedereen had neer kunnen zetten. Absoluut niet racistisch bedoeld.”

Op Twitter zijn heel wat Nederlanders niet te spreken over de woordkeuze van Brusselmans. Een greep uit de velen reacties:

Vond jij deze opmerking kunnen?

  • Ja, hij bedoelde het niet racistisch
  • Nee, absoluut niet!
3782+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie