BREAKING: Neymar rest van het seizoen uitgeschakeld

Foto: BREAKING: Neymar rest van het seizoen uitgeschakeld

Neymar heeft zijn laatste wedstrijd van dit seizoen al gespeeld. De Braziliaanse vedette van Paris Saint-Germain moet geopereerd worden aan zijn enkel. Het herstel zal meerdere maanden in beslag nemen.

PSG bracht het nieuws maandag aan het eind van de middag via de website. “Neymar heeft in de laatste jaren problemen gehad met instabiliteit in zijn rechter enkel. De laatste enkelblessure, die hij op 20 februari opliep, heeft de medische staf van PSG doen besluiten om een operatie aan te bevelen om een groot risico op herhaling te voorkomen. Alle experts hebben die noodzaak bevestigd.”

Operatie in Qatar

Hierdoor werd een operatie onvermijdbaar. De Braziliaanse aanvaller zal binnenkort in een ziekenhuis in Doha onder het mes gaan. De Franse grootmacht geeft aan dat Neymar ongeveer over drie á vier maanden weer aan kan sluiten bij de groepstraining. Begint juni eindigt de Ligue 1, terwijl de Champions League-finale een week later is. Zo lijkt de kans nihil dat Neymar dit seizoen nog in actie komt.

Twee weken geleden ging Neymar door zijn enkel in de topper tegen Lille. Er werd weinig over de ernst van de kwetsuur bekendgemaakt, maar nu blijkt toch dat het noodlot heeft toegeslagen voor de international. Met ook nog de zomerstop in het verschiet zou het zomaar kunnen dat Neymar een klein half jaar geen officiële duels kan spelen.

Lastige CL-hobbel

Voor de ploeg van trainer Christophe Galtier lijkt de opdracht tijdens de return in de achtste finales van de Champions League tegen Bayern München nog een stuk moeilijker te worden. PSG verloor de heenwedstrijd met 0-1 in het Parc des Princes. Zonder Neymar moeten de Fransen deze achterstand zien weg te werken. In de Ligue 1 lijkt de koploper vrij comfortabel op weg te zijn naar een nieuwe landstitel.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 maart 2023 20:56.

Maakt PSG zo nog kans op de CL-winst?

  • Jawel hoor
  • Zeker niet
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie