‘Bom barst in Ajax-kleedkamer’

Foto: ‘Bom barst in Ajax-kleedkamer’

Daley Blind was jarenlang onomstreden bij Ajax, maar tegen Rangers FC en PSV moest de routinier op de bank plaatsnemen. Volgens verschillende analisten lijkt er stront aan de knikker in Amsterdam.

Kenneth Perez kan zich niet voorstellen dat Blind zomaar is gepasseerd door trainer Alfred Schreuder. “Er moet iets gebeurd zijn tussen die twee. Dat kan bijna niet anders”, stelt de Deen in het ESPN-programma Voetbalpraat. “Dit is natuurlijk best wel gek. Rensch viel leuk in tegen Rangers en zijn linker is veel beter dan ik ooit had gezien, maar ik denk dat Blind zijn positie op de bank niet heel goed heeft opgevat.”

Ook verbazing bij Ziggo Sport

Ook in Rondo komt Blind ter sprake. Marco van Basten noemt het ‘vreemd’ dat Devyne Rensch als linksback speelde tegen PSV. “Het verraste mij ook een beetje. Rensch is natuurlijk een rechtsback en of je links of recht speelt scheelt natuurlijk wel heel veel. Al helemaal wanneer je moet aanvallen. Ik denk dat hij (Schreuder, red.) uiteindelijk voor het lopen heeft gekozen. Zodat er iemand over Tadic heen kan gaan. Dat zal dan belangrijk voor hem zijn geweest.”

Ruud Gullit haakt in: “Is er niet meer voorgevallen dan? Bij Rangers zou hij invallen, toch? Hij zou erin komen, en toen nam hij ineens Rensch. Is er wat voorgevallen tussen die twee? Ik weet het niet, maar het is gek.” Jan van Halst: “Misschien heeft hij gedacht: ik neem nu de beslissing en maak geen gebruik meer van jou. Anders moet er echt iets verschrikkelijks aan de hand zijn. Om hem zo rigoureus eruit te gooien…”

Einde verhaal voor Blind bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
10116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie