Blunder De Gea brengt CL-ticket United in gevaar

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Manchester United bij de eerste vier van de Premier League gaat eindigen. Het elftal van manager Erik ten Hag verloor zondagavond met 1-0 op bezoek bij West Ham United.

West Ham vloert elftal van Ten Hag

Tyrell Malacia en Wout Weghorst begonnen in Londen in de basisformatie van Manchester United. Ten Hag liet ook Antony starten, hoewel de Braziliaanse aanvaller eerder deze week nog in opspraak raakte na een opmerkelijk moment tegen Brighton & Hove Albion. United verloor deze wedstrijd diep in blessuretijd door een strafschop van Alexis Mac Allister.

Liverpool wist de achterstand met Manchester United zaterdagavond te verkleinen tot één punt. Het elftal van Ten Hag had nog wel twee duels tegoed, maar op bezoek bij West Ham lukte het niet om toe te slaan. Zowel Antony, Marcus Rashford als Bruno Fernandes had het vizier niet op scherp staan namens de bezoekende club.

Ook doelman David de Gea keepte niet de beste wedstrijd van het seizoen. In de 27ste minuut leek de Spanjaard een schot van Saïd Benrahma eenvoudig te kunnen pareren, maar in plaats daarvan rolde het schot tegen de touwen. Een flinke dreun voor Manchester United, dat richting het rustsignaal zelfs wankelde. De Gea herstelde zijn fout en mocht van geluk spreken dat een handsbal van Victor Lindelöf niet werd bestraft met een penalty tegen.

In de tweede helft bleef Manchester United worstelen met West Ham United. De aanstaande Conference League-opponent van AZ vergat om uit te lopen naar 2-0, mede doordat een treffer werd afgekeurd. De marge van één doelpunt bleef echter intact en dus maakt United het zichzelf bijzonder lastig in de strijd om een topvier-klassering en daarmee Champions League-voetbal.

Scoreverloop: 1-0 (27′) S. Benrahma

Wint Man Utd met 3-1 van Wolves?