Bijzondere Vitesse-hereniging: “Wel apart”

Foto: Bijzondere Vitesse-hereniging: “Wel apart”

Vitesse heeft in januari twee oudgedienden toegevoegd aan de selectie: Davy Pröpper en Marco van Ginkel. De trots overheerst in Arnhem, maar hoe goed zijn beide middenvelders nog?

Pröpper maakte in januari zijn rentree na een jaar geleden te zijn gestopt, waar Van Ginkel de laatste tijd weinig speelde bij PSV. Ted van Leeuwen vindt het vooral mooi. “Twee vrienden. Davy was destijds blij dat Marco bij het eerste elftal kwam. Dat is nu ook, weet ik zeker”, zo citeert De Gelderlander. “Marco van Ginkel komt ook uit een echte Vitesse-familie. Zijn vader was altijd jeugdscout. En een goede, mag ik wel stellen.”

“We gaan zien wat het lichaam aan kan”, reageert Van Leeuwen, die refereert aan zijn periode bij aartsrivaal NEC. “Met Wilfried Bony dacht ik in Nijmegen dat het goed zou komen. Maar dat kwam niet goed. Marco moet allereerst ritme krijgen. De voetbalintelligentie is er al. Hij kan ook een sturende rol aan. Davy en Marco zijn zeer collegiale, hartstikke aardige jongens. De waarheid ligt straks op het veld.”

Van Leeuwen erkent dat de rentree opmerkelijk is. “Marco en Davy braken bij Vitesse in een moeilijke tijd door. In 2010 was de club arm. Nu zit Vitesse weer in een situatie waar elk kwartje moet worden omgedraaid. Wel apart dat ze juist nu zijn herenigd. Ze komen terug om de club te helpen.”

Wint Vitesse bij FC Emmen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat dit een succes worden?

  • Ja
  • Nee
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie