“Bewijs dat Gakpo in de top thuishoort”

Foto: “Bewijs dat Gakpo in de top thuishoort”

Waar Cody Gakpo vooralsnog de show steelt bij het Nederlands elftal, daar stellen Steven Bergwijn en Memphis Depay teleur. Rapporteur Ernie Brandts is kritisch over de twee laatstgenoemde spelers.

Brandts geeft Gakpo een 7 na zijn optreden tegen Ecuador (1-1). “Hij is en blijft mijn favoriet in dit Nederlands elftal. Hoe hij die eerste goal maakt, dat is toch het bewijs dat hij in de top thuishoort. Hij kan het niveau op een WK gewoon aan”, zo concludeert de oud-trainer namens De Telegraaf. “Dat hij zo’n bal meteen hoog in het net, stijf langs de paal, rost vind ik klasse van hem.”

Volgens de Telegraaf-rapporteur moet Gakpo zich bewijzen op dit podium. “Als hij op dit WK niets zou laten zien, ga je misschien aan hem twijfelen. Maar hij toont zijn kwaliteiten juist wel. Ik houd ook wel van zijn manier van spelen. Je kunt hem op links zetten, in de spits zoals nu of achter de spits. Ik denk dat veel clubs op dit WK ook naar hem kijken en dat er een mooie transfer voor hem aankomt in 2023…”

Andere aanvallers stellen teleur

Bergwijn krijgt daarentegen een 5. “Ik weet niet wat er met hem aan de hand is. Tegen Ecuador vond ik hem niet sterk aan de bal, ik zag weinig beweging en hij verloor veel duels. Dat kan een keer gebeuren, maar in een WK-wedstrijd ga je er dan wel af in de rust, want er zijn meer smaken. Ik sluit niet uit dat in zijn geval de laatste periode bij Ajax wat doorwerkt. Hij is van links naar rechts gegaan en niet in zijn ritme gebleven.”

Memphis beviel Brandts evenmin. “Het is hard om te zeggen, maar we hebben niets van hem gezien. Hij was niet vast aan de bal, hij verloor hem zelfs vaak, er was geen explosiviteit en er waren geen flitsende acties. Allemaal dingen die we wel van hem zien als hij in vorm is. Maar Memphis is duidelijk niet in vorm nog.”

Is Gakpo er klaar voor?

  • Ja
  • Nee
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie