Bestuurlijke oorlog: “Dan ben je toch een zielig figuur?”

Foto: Bestuurlijke oorlog: “Dan ben je toch een zielig figuur?”

De bom is in de afgelopen maanden behoorlijk gebarsten achter de schermen bij PEC Zwolle. De inmiddels vertrokken technisch directeur haalt keihard uit naar voormalig collega Marcel Boudesteyn.

Als De Stentor aan Willems vraagt hoe zijn samenwerking met Boudesteyn was, brandt hij los: “Verschrikkelijk. En niet alleen omdat we als persoon en karakter loodrecht tegenover elkaar staan. Het gaat ook om normen en waarden, hoe je met elkaar omgaat. Wanneer je niet met elkaar kan samenwerken of vindt dat de ander zijn werk niet goed doet, ga je met elkaar zitten en los je het op. Of je spreekt het uit.”

“Ik heb hem er een paar keer naar gevraagd, omdat ik in de wandelgangen vreemde geluiden over mij hoorde. Wanneer ik hem er op de man af naar vroeg, was ik een topgozer. Goed bezig, maar druk. Zo’n laf antwoord steeds.”

‘Zielig figuur’

Inmiddels heeft Boudesteyn de taken van Willems overgenomen. “Natuurlijk droeg ik mijn werk over, ik ben een professional. Maar wat denk je? Zelfs toen ik de volgende dag één op één met Marcel zat, zei hij dat hij niet wist of hij mijn functie wilde. Man, toen was-ie allang bezig met zijn nieuwe werk! Mijn werk. Dan ben je toch een zielig figuur?”

Willems zelf kreeg her en der het advies om uit de voetballerij te stappen. “En ja, de voetbalwereld ís een harde wereld. Maar ook een mooie. Daarom moet je niet lang in dat negatieve blijven hangen. Dat zie je nu wel weer. Ik heb een mooie baan bij FC Emmen en PEC staat bovenaan. Mensen zoals Boudesteyn moet je dan maar op de koop toenemen.”

Wint Zwolle van Heracles?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Steun jij Willems in deze?

  • Ja
  • Nee
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie