‘Berghuis mag hopen op basisplaats na eenmalige truc Ten Hag’

Foto: ‘Berghuis mag hopen op basisplaats na eenmalige truc Ten Hag’

Ajax-trainer Erik ten Hag koos tegen PEC Zwolle voor een verrassend 1-4-4-2 systeem. Daarbij werd Steven Berghuis geslachtofferd door Ten Hag, maar voetbalanalist Kenneth Perez denkt dat het eenmalige truc was van Ten Hag.

Ik denk dat de trainer van Ajax op zoek was naar net iets anders. Verandering van spijs doet eten. Hij heeft zich niet aangepast aan PEC Zwolle, maar hij zorgde ervoor dat de spelers iets meer vrijheid hadden. Met twee spitsen kun je iets meer uitwijken en iets meer naar het middenveld trekken”, aldus Perez bij het ESPN-programma Voetbalpraat. 

Niet wisselen van systeem

Voetbaljournalist Sjoerd Mossou denkt dat Ten Hag ook tegen AZ op dezelfde manier kan spelen. “Waarom zou hij het tegen AZ niet op deze manier doen?” Mossou zag Ajax niet echt overtuigen tegen PEC Zwolle, maar hij vond het spel wel wat verbeteren gedurende de wedstrijd. “Het was in de tweede helft iets beter dan in de weken ervoor.” Perez ziet echter niet het nut om weer in het 1-4-4-2 systeem te gaan spelen en wijst daarbij op de behaalde resultaten. “Je hebt het 31 keer op de andere manier gedaan en je staat bovenaan. Ik zou het niet doen en ik denk ook niet dat hij het gaat doen. Het is niet zo dat je naar een systeem gaat en het als een tierelier werkt. Je moet kijken naar de spelers die je straks tot je beschikking hebt.”

TIP: Verliest Ajax bij AZ? Win 4.40 keer je inleg!

Welk systeem moet Ajax spelen tegen AZ?

  • 1-4-4-2
  • 1-4-3-3
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie