Benaderde PSV good old Huub Stevens nog voor een terugkeer in de top van de club?

Foto: Benaderde PSV good old Huub Stevens nog voor een terugkeer in de top van de club?

Huub Stevens (69) kondigde onlangs vanwege medische redenen zijn definitieve afscheid van de voetbalwereld aan, ondanks dat hij nog was benaderd door een club uit de Eredivisie. Een naam verklapte de Limburger echter niet op dat moment. Bronnen stellen nu tegenover SoccerNews.nl dat het PSV was dat de oud-prof wilde bewegen voor een terugkeer naar Eindhoven.

In het verleden maakte de uit Sittard afkomstige Stevens furore als trainer van onder andere Schalke 04, waarmee hij de Uefa Cup won, en Roda JC, dat hij in de jaren negentig bijna het kampioenschap in de Eredivisie schonk. Ware het niet dat Ajax in die tijd ongenaakbaar in eigen land én Europa was.

Huub Stevens, ooit begonnen als jeugdtrainer bij PSV, groeide uit tot een toptrainer. In Duitsland werd hij vanwege zijn manier van werken ‘Harter Hund’ genoemd. Het deerde de Limburger allemaal niet, hij geloofde in zijn aanpak die heel succesvol bleek. Ook toen hij in een latere fase van zijn loopbaan een soort van crisistrainer werd.

De zestiger werd door verschillende clubs uit de Bundesliga in allerijl ingevlogen om deze te behoeden voor degradatie. Dat lukte hem meerdere malen. Laatstelijk bekleedde Stevens nog de functie van commissaris voetbalzaken bij zijn grote sportieve liefde Schalke 04, waar hij zijn hart aan had verpand.

Na zijn vertrek aldaar verdween Stevens meer naar de achtergrond. Genoot met zijn vrouw steeds meer van de rust in zijn tweede huis op Mallorca of gewoon thuis in Eindhoven.

Volgens ingewijden was het juist de topclub uit die stad die hem onlangs nog benaderde voor een functie op de achtergrond. Over de precieze invulling werd tot op heden echter geheimzinnig gedaan. Stevens wimpelde dit verzoek van PSV echter af. Hij vond het wel goed geweest.

Was ervaring van Huub Stevens bruikbaar voor PSV geweest?

  • ja
  • nee
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie