België – Zweden gestaakt na vreselijke aanslag

Foto: België – Zweden gestaakt na vreselijke aanslag

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Zweden zal maandagavond niet worden uitgespeeld. Halverwege is besloten om de wedstrijd te staken vanwege het bloederige tafereel dat zich voor de wedstrijd afspeelde.

Zeker twee Zweden-fans doodgeschoten

Twee supporters van Zweden zijn voorafgaand aan de wedstrijd in Brussel doodgeschoten. De dader zou een geradicaliseerde man uit Schaarbeek zijn, maar hij is nog niet aangehouden. In de rust besloten de verantwoordelijke partijen topoverleg te voeren over de tweede helft.

Volgens Belgische media hebben de Zweedse spelers aangegeven dat zij geen trek meer hadden in het uitspelen van deze wedstrijd. Dit besluit is door de thuisploeg geaccepteerd. Zodoende is besloten om de wedstrijd bij een 1-1 stand te staken.

Het Laatste Nieuws bericht: “Heel wat supporters verlaten intussen het Koning Boudewijnstadion. Mensen lijken zich er niet meer op hun gemak te voelen of zijn bang. Dat melden bronnen ter plaatse. Er is sprake van paniek. Er zijn meldingen van schoten aan het stadion.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie