‘Bayern, United of Chelsea voor Oranje-international’

Foto: ‘Bayern, United of Chelsea voor Oranje-international’

Denzel Dumfries speelde vorig seizoen een sterk jaar bij Internazionale. De rechtsback kon zichzelf belonen met een schitterende transfer, maar bleef alsnog in de Italiaanse top. In gesprek met De Telegraaf gaat de rechtsback van Oranje in op de interesse die er was. 

Dat waren niet de minste ploegen: Manchester United, Bayern München én Chelsea hadden de rechtsback graag zien komen. “De interesse vleit me wel, natuurlijk. Maar mijn volledige focus ligt op Inter. We willen de Scudetto winnen, omdat we die vorig seizoen zijn misgelopen. Het gevoel om het kampioenschap nu wel te bemachtigen, brandt gewoon.”

Het systeem dat Oranje speelt, lijkt veel op de strategie die Dumfries gewend is bij Internazionale. “Ik snap wel wat hij bedoelt. Wij zetten druk op de bal, terwijl de Italianen heel goed vanuit hun positie kunnen verdedigen. Heel rustig blijven in de situatie, waarin de tegenstander de bal heeft, is ook een kunst. Maar wij willen vooruit verdedigen. Nee, voor mij is Oranje geen grote omschakeling. Ik zet dat knopje al om als ik het vliegtuig instap.”

Volgens Dumfries is hij wel een betere voetballer geworden het afgelopen jaar. “In Italië ben ik een veel betere voetballer geworden. En dan met name op tactisch gebied, omdat ik situaties veel beter heb leren lezen. Van mezelf merk ik dat ik het nu vaak zie, maar er nog niet altijd naar handel. Dat moet de volgende stap zijn.”

Maakt Dumfries nog grote transfer?

  • Ja
  • Nee
240+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie