Bayern München tóch weer kampioen van Duitsland na bloedstollende ontknoping

Borussia Dortmund is zaterdagmiddag níét kampioen van Duitsland geworden. De geelzwarten speelden in eigen huis zeer verrassend gelijk tegen FSV Mainz 05, en doordat Bayern München in minuut 89 nog wonnen van 1. FC Köln zijn zij voor de elfde keer op rij (!) meister van de Bundesliga.

Borussia Dortmund laat matchpoint liggen

Dortmund verprutste de eigen matchpoint volkomen. De stress zat duidelijk flink in de benen en na een kwartier spelen opende Hanche-Olsen al de score voor Mainz. Vier minuten later kreeg Dortmund de uitgelezen mogelijkheid om terug op gelijke hoogte te komen, maar Sebastién Haller verprutste een penalty die werd gegeven na een overtreding op uitblinker Raphael Guerreiro. En tot overmaat van ramp lag de bal vijf minuutjes later aan de andere kant wél weer tegen het netje, via spits Karim Onisiwo: 0-2.

Op de tribunes in Dortmund heerste lange tijd een verslagen sfeer. Met het inbrengen van enkele jonkies, waaronder de pas zestienjarige (!) Belg Duranville, kwam er nieuwe schwung in het elftal. Dat resulteerde in minuut 69 in de aansluitingstreffer van Guerreiro en in minuut 95 nog wel de gelijkmaker, maar verder dan dat kwamen de mannen van Edin Terzic niet.

Bayern München wint in minuut 89 nog

En daardoor bleef het nog tot ná het laatste fluitsignaal spannend, want prompt was Dortmund afhankelijk van 1. FC Köln. Zij stevenden tachtig minuten lang op een nederlaag af, maar scoorden tien minuten voor tijd de gelijkmaker (penalty Dejan Ljubicic na hands van Serge Gnabry), waardoor het Dortmund-stadion verderop ontplofte. De feestvreugde was echter maar van korte duur: in minuut 89 scoorde Jamal Musiala dan tóch nog de 1-2. Omdat Dortmund zelf niet meer tot 2-2 terugkwam, kroont Bayern München zich dus andermaal tot de Meister.