Barcelona profiteert in Madrid van Real-zeperd

Foto: Barcelona profiteert in Madrid van Real-zeperd

FC Barcelona heeft de titelkansen zondagavond vergroot door het bezoek aan Atlético Madrid in eigen voordeel te beslissen. Trainer Xavi Hernández leidde zijn elftal naar een 0-1 overwinning.

Xavi kon in het Wanda Metropolitano geen beroep doen op goalgetter Robert Lewandowski, maar hield Memphis Depay desondanks wéér op de reservebank. In tegenstelling tot de aanvaller was er voor landgenoot Frenkie de Jong wel een basisplaats beschikbaar in de Spaanse hoofdstad. Hij vormde een middenveld met de Spanjaarden Pedri en Gavi.

De Jong zag zijn collega-middenvelders een cruciale rol opeisen voorafgaand aan de openingstreffer. Na goed voorbereidend werk mocht Ousmane Dembélé uiteindelijk afwerken: 0-1. Atlético claimde nog wel een overtreding van de Catalaanse opponent, maar dat vond geen gehoor bij de arbitrage. Een Madrileense penaltyclaim vanwege hands van Ronald Araújo werd eveneens weggewoven.

Barcelona domineerde in Madrid, waar doelman Jan Oblak in actie moest komen om Pedri van de 0-2 af te houden. Dembélé liet eveneens na om de score te verdubbelen (via de paal naast) en Ferran Torres werd teruggefloten vanwege buitenspel. Tussendoor kreeg ook Atlético wel mogelijkheden om langszij te komen, maar doelman Marc-André ter Stegen hield stand.

Gedurende de tweede helft werd De Jong gewisseld door Xavi. De oud-Ajacied moest vanaf de kant toekijken hoe zijn teamgenoten de zege op Atlético over de streep trokken. Dat lukte, waardoor de Catalanen een voorsprong van drie punten bemachtigen op aartsrivaal Real Madrid. De nummer twee verloor zaterdag met 2-1 bij Villarreal.

Overigens eindigden beide teams met tien man. Stefan Savic (Atlético) en Ferran Torres (Barça) haalden de eindstreep niet.

Scoreverloop: 0-1 (22′) O. Dembélé

Wint FC Barcelona dit seizoen de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie pakt de Spaanse titel dit seizoen?

  • FC Barcelona
  • Atlético Madrid
  • Een andere club
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie