‘Barcelona ontvangt dramatisch nieuws over De Ligt’

Foto: ‘Barcelona ontvangt dramatisch nieuws over De Ligt’

Barcelona kan Matthijs de Ligt de volgende transferperiode niet voor 75 miljoen euro bij Juventus ophalen. Dat meldt de Italiaanse journalist Romeo Agresti donderdag op Twitter na geruchten in de Spaanse media.

De Oranje-international vertrok in de zomer van 2019 voor hetzelfde bedrag van Ajax naar de Serie A, waar hij vooralsnog weinig indruk wist te maken. Waar de Nederlandse media hem vooral beoordeelden op zijn voetballende kwaliteiten, merkte De Ligt de afgelopen jaren dat het in Italië vooral belangrijk is om goed te verdedigen.

Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola liet deze maand daarom in de Italiaanse sportkrant blijken dat De Ligt erover nadenkt om Juventus snel te verlaten. Het Spaanse Sport meldde deze week vervolgens dat De Ligt een speciale clausule in zijn contract zou hebben staan die Barcelona in staat stelt om de defensieve kracht voor 75 miljoen euro over te nemen.

Agresti besloot om navraag te doen en sprak bronnen die dichtbij Juventus staan. Die konden hem unaniem vertellen dat deze clausule niet in zijn contract is opgenomen en Barcelona daarom het volle bedrag moet betalen als de club interesse heeft in de Nederlander. De kans dat Barcelona geld heeft om De Ligt voor meer dan 100 miljoen euro binnen te halen, is echter nihil.

Kansen bij Oranje

Niet alleen in het clubvoetbal heeft De Ligt een teleurstellende periode achter de rug, ook bij het Nederlands elftal oogt hij niet op zijn best. Bondscoach Louis van Gaal besloot hem dit jaar op de reservebank te laten plaatsnemen en Stefan de Vrij de voorkeur te geven. Aangezien Van Gaal tijdens het wereldkampioenschap in Qatar met drie verdedigers wil spelen, lijken de kansen voor een basisplaats voor De Ligt wel weer te groeien.

Wint Juventus van Napoli? Pak 1.95 keer je inzet!

Welke club past beter bij De Ligt?

  • Juventus
  • Barcelona
711+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie