Preview: Kan een vernieuwd Lazio verrassen tegen Juventus?

Foto: Preview: Kan een vernieuwd Lazio verrassen tegen Juventus?

De Italiaanse voetbalcompetitie gaat op zaterdag weer van start. Er staat direct een topwedstrijd op het programma. Lazio Roma krijgt namelijk bezoek van Juventus. Beide clubs zitten in een gevecht verwikkeld om de Europese tickets. Kan De Oude Dame een volgende stap zetten naar de Champions League, of weet Lazio te verrassen? In deze voorbeschouwing staat belangrijke informatie en vind je tips om te wedden op deze ontmoeting.

Stadio Olimpico, Rome

Serie A

30 maart 2024

19:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 30 maart 2024 18:08.

Lazio Roma: teaminfo en vorm

Na een recente wisseling in de trainersstaf heeft de club een nieuwe koers ingezet. Maurizio Sarri, die sinds 2021 aan het roer stond en eerder succesvol was bij Lazio Roma, slaagde er dit seizoen niet in om te presteren met de club. Met de Biancocelesti op de negende plek in de Serie A staat Europees voetbal op het spel, aangezien alleen de eerste zeven plaatsen toegang krijgen tot deze competities. Het teleurstellende resultaat leidde tot het vertrek van Sarri, en sinds 18 maart leidt Igor Tudor het team.

De Kroaat was eerder al werkzaam als hoofdtrainer bij Hellas Verona en Marseille. Met Sarri was het altijd duidelijk wat je als tegenstander zou treffen. De Italiaanse coach heeft een eigen kijk op het voetbal en wijkt daar zelden vanaf. Nu Tudor de leiding heeft, blijft het een vraagteken welke strategie hij zal hanteren. Tijdens de interlandpauze heeft hij de gelegenheid gehad om aan zijn tactieken te werken, en tegen Juventus zal blijken of hij het beter kan doen vergeleken met Sarri.

Dit seizoen kwam Lazio nog uit in de Champions League. Nu de club negende staat kunnen ze het miljoenenbal wel vergeten voor komende jaargang. De achterstand op de vierde plaats bedraagt elf punten, wat in theorie te overbruggen is, maar gezien het aantal concurrenten een uitdaging lijkt. De focus van Lazio moet nu liggen op het veiligstellen van een plek in de Europa of Conference League, waarvoor een plaats bij de beste zeven vereist is. Met slechts twee punten achterstand op de zevende plaats is het nog haalbaar, maar er moet dan wel genoeg worden gewonnen.

Tudor moet het tegen Juventus doen zonder een aantal verdedigers. Doelman Ivan Provodel is geblesseerd en ook Patric, Luca Pellegrini en Nicoló Rovella zullen vanwege pijntjes afwezig zijn.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Juventus: teaminfo en vorm

Massimiliano Allegri kende een veelbelovende start van het seizoen met Juventus, waarbij De Oude Dame lange tijd in het spoor van koploper Internazionale bleef. Echter, de achterstand is inmiddels gegroeid tot ruim zeventien punten. Met nog negen speelrondes te gaan is het verschil eigenlijk onoverbrugbaar geworden.

In 2023 presteerde Juventus uitstekend, met alleen een nederlaag tegen Sassuolo in de Serie A. Sinds de jaarwisseling is de vorm duidelijk afgenomen. Van de laatste acht competitiewedstrijden werd slechts één duel gewonnen. Daarnaast waren er verliespartijen tegen Internazionale (1-0), Udinese (0-1) en Napoli (2-1), en gelijke spelen tegen Empoli, Hellas Verona, Atalanta Bergamo en Genoa.

Deze negatieve reeks heeft geleid tot een daling op de ranglijst. Juventus leek gemakkelijk de tweede plaats te gaan behalen, maar is inmiddels ingehaald door AC Milan. Bologna volgt op vijf punten. Als Juventus niet snel uit dit dal kan komen. Komt zelfs een plek bij de top vier van Italië in gevaar. Na een seizoen zonder Europees voetbal snakken de Juve-fans weer naar de Champions League.

Allegri kan tegen Lazio geen beroep doen op Arkadiusz Milik en Dušan Vlahović. De twee spitsen zijn geblesseerd en Allegri zal dus creatief moeten zijn in de aanval. Nicolo Fagioli en Paul Pogba zijn er natuurlijk ook niet bij door schorsingen.

Minder dan 6.5 schoten op goal door Juventus

Onderlinge resultaten

In een eerdere ontmoeting dit seizoen werd Lazio Roma eenvoudig verslagen door Juventus, met een overtuigende 3-1 overwinning voor de club uit Turijn. Opmerkelijk is dat tijdens de laatste vier ontmoetingen telkens de thuisploeg zegevierde.

Wedtip Lazio Roma – Juventus

Op dit moment lijken beide clubs erg aan elkaar gewaagd te zijn. Bij Lazio moet de nieuwe trainer voor een extra impuls zorgen, terwijl Juventus hoopt om eindelijk weer eens te winnen. De twee houden elkaar enorm in evenwicht momenteel. Daarom de tip: wedden op eindresultaat ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.20 bij Unibet.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie