‘Barcelona heeft vervanger Busquets op de korrel’

Foto: ‘Barcelona heeft vervanger Busquets op de korrel’

Barcelona staat op het punt om het Spaanse landskampioenschap binnen te halen, maar het bestuur is alweer hard bezig met volgend seizoen. Zo is het onder meer aan een zoektocht begonnen om Sergio Busquets te vervangen.

Interesse in Zubimendi

De controlerende middenvelder was jarenlang in het spel van Barcelona een grote steunpilaar. Xavi heeft naar verluidt achter de schermen dan ook aangegeven dat hij een gedegen opvolger ervoor terug wil hebben. Volgens Mundo Deportivo staat Martin Zubimendi hoog op de lijst om naar Camp Nou te komen.

De 24-jarige speler van Real Sociedad speelt alweer een tijdlang voor zijn huidige werkgever en is een geliefd onderdeel van de club. De Spanjaarden willen hem daarom liever niet kwijt. Aangezien het contract van Zubimendi nog tot medio 2027 loopt en Real Sociedad financieel stabiel is, lijkt Barcelona flink haar best te moeten doen.

Xavi is echter gecharmeerd van de voetballer en hoopt alsnog op een deal. Barcelona lijkt daarvoor gebruik te moeten maken van een clausule die in zijn contract staat. Diverse Spaanse media melden namelijk dat de middenvelder voor een bedrag van 60 miljoen euro alsnog bij de club mag vertrekken.

Alternatieven voor Barcelona

Mocht Barcelona er niet in slagen om Zubimendi bij Real Sociedad los te weken dan heeft het clubbestuur nog enkele andere namen op het wensenlijstje staan. Guido Rodriguez of Sofyan Amrabat zouden op dat moment allebei in aanmerking komen om de overstap te maken. Beide spelers beschikken over een contract tot medio 2024.

Espanyol
Barcelona
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 mei 2023 20:55.

Moet Barcelona voor Zubimendi gaan?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie