AZ lost ‘keepersprobleem’ sneller op dan verwacht

Foto: AZ lost ‘keepersprobleem’ sneller op dan verwacht

AZ heeft komende zondag tegen Fortuna Sittard al de beschikking over zijn nieuwe doelman Mathew Ryan. De dertigjarige doelman werd deze transferperiode overgenomen van FC Kopenhagen en kreeg vrijdagochtend zijn werkvergunning. Daardoor staat de Australisch international zondag voor Eredivisie-debuut.

Geciteerd door De Telegraaf vertelt AZ-trainer Pascal Jansen er erg blij mee te zijn dat Ryan zijn werkvergunning al heeft gekregen en tegen Fortuna al onder de lat kan staan. “En dit is ’pas’ de tweede week. We hebben het echter sneller voor elkaar gekregen en dat is een goed compliment voor alles en iedereen achter de schermen. Hij is vanaf nu beschikbaar en speelt tegen Fortuna.”

Ryan maakt indruk

Ondanks dat Ryan nog geen wedstrijd keepte stelt Jansen al een goede indruk gekregen te hebben van de doelman op de trainingen van AZ. “Daarin zien wij gewoon dat Mathew zijn WK-niveau al weer aantikt. Hij had even wat minder wedstrijdritme, omdat hij na het WK vrij is geweest. Maar hij is al weer aardig in vorm.”

Volgens Jansen kent de doelman weinig aanpassingsproblemen en gaat hij moeiteloos mee in de groep. “Qua persoonlijkheid past hij goed in de groep. Die match zag je in de eerste dagen dat hij hier was al ontstaan.” De oefenmeester is vooral blij met de enorme bak aan ervaring die Ryan mee neemt. “Hoe hij zich voorbereidt op de training, dat heeft veel raakvlakken met hoe wij dat doen. Zijn beleving op het veld is van een heel hoog niveau. Hij voorziet spelers en coaches van feedback. Zo zijn we al een paar keer inhoudelijk over de speelwijze in de weer geweest.”

AFAS Stadion

Eredivisie

22 januari 2023

16:45

AZ Alkmaar
Fortuna Sittard
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 22 januari 2023 16:43.

Is Ryan een betere keeper dan Verhulst?

  • Ja, absoluut
  • Nee, dat vind ik niet
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie