Avontuur in Midden-Oosten lonkt voor Roda JC-goalgetter Vente

Foto: Avontuur in Midden-Oosten lonkt voor Roda JC-goalgetter Vente

Roda JC-spits Dylan Vente heeft de mogelijkheid om zijn toekomst volgend seizoen te gaan vervolgen in het verre Midden-Oosten. De contacten hierover met de aanvaller van de Keuken Kampioen Divisieclub en voormalig Feyenoorder zijn gelegd. Dat bevestigen bronnen rondom Vente tegenover SoccerNews.nl.

Club uit Midden-Oosten meldt zich bij voormalig talent van Feyenoord

De 24-jarige spits is deze week volgens ingewijden benaderd door een contactpersoon van een club uit het Midden-Oosten die serieuze interesse heeft in de goalgetter. Hij maakte in de voorbije twee seizoenen vele tientallen doelpunten voor Roda JC. De Limburgse club kan een transfersom vragen voor de kleine aanvaller.

De optie in zijn contract voor een extra seizoen werd enige tijd geleden al gelicht. Vente zelf heeft echter de voorkeur uitgesproken om te gaan vertrekken uit Kerkrade, en dan het liefste naar het buitenland. De kersverse interesse van een club uit het Midden-Oosten, waarvan de naam nog geheim gehouden wordt, zou dan koren op de molen kúnnen zijn voor de talentvolle topscorer.

Vente staat sowieso ook in de belangstelling van een club uit de Eredivisie, die een samenwerking met hem als een serieuze optie ziet. Voor een andere aanvaller, Bryan Limbombe, van de Kerkradenaren sluimert er wat interesse vanuit clubs uit de lagere divisies in Engeland. Een eventuele transfer van hem zou Roda JC wat extra geld in het laatje kunnen brengen.

De Limburgers zelf zijn naarstig op zoek naar versterkingen voor komend seizoen. Tot nu toe werd alleen nog oud-Feyenoorder en voormalig Manchester City-talent Rodney Kongolo binnen gehengeld. De middenvelder speelde in het verleden ook voor SC Heerenveen en was laatstelijk actief in de Italiaanse Serie B.

Vladan Kujovic

Oud-doelman Vladan Kujovic werd de afgelopen dagen in de wandelgangen genoemd als mogelijke nieuwe keepertrainer in Kerkrade, als eventuele opvolger van Rein van Duijnhoven die nu nog op die post zit. De Serviër, die in het verleden jarenlang bij Roda onder de lat stond, ontkent dit echter ten stelligste. “Ik ken de nieuwe hoofdtrainer Bas Sibum en manager voetbalzaken Rob Servais, maar we hebben niet gesproken over een samenwerking. Ik blijf, zoals het er nu uitziet, nog een jaar werkzaam bij SK Lommel.”

Roda begint overigens in juni aan de voorbereiding op een nieuw seizoen in de KKD, waarin men hoopt beduidend beter te gaan presteren dan afgelopen seizoen. Opmerkelijk in die planning is dat de voor woensdag 19 juli geplande oefenwedstrijd in eigen huis van Roda tegen eveneens KKD-club Helmond Sport een besloten karakter heeft. Dat betekent dat er géén fans bij dit duel aanwezig mogen zijn.

Het feit dat Jurgen Streppel, in december vorig jaar plots vertrokken als trainer bij de Limburgers, nu technisch manager is bij de Helmondenaren zou hiermee te maken hebben. Gefluisterd wordt dat er mogelijk ongeregeldheden verwachten worden, waardoor is besloten om deze oefenpot achter gesloten deuren te gaan spelen. Al heeft de clubleiding van Roda zelf hierover geen details bekendgemaakt.

Moet Vente kiezen voor avontuur in het Midden-Oosten?

  • Ja
  • Nee
462+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
42+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
52+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
21+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
37+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
253+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
51+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
87+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
211+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
79+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
742+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
160+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
343+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
746+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
197+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
321+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
336+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie