‘Buitenlander opvolger Slot bij Feyenoord’

Foto: ‘Buitenlander opvolger Slot bij Feyenoord’

Feyenoord gaat zijn oefenmeester Arne Slot vermoedelijk verliezen aan Liverpool, dat binnen afzienbare tijd terugkomt met een tweede bod op de coach (het eerste van tien miljoen euro werd afgewezen). Vervolgens is het aan de Rotterdammers om een opvolger aan te stellen en die komt mogelijk uit het buitenland.

‘Feyenoord denkt aan buitenlandse trainer’

Volgens 1908.nl neigt men in De Kuip naar een buitenlandse coach. Er zou een zogenaamd ‘recruitmentplan’ (wervingsplan) klaarliggen in de havenstad van Nederland, als gevolg van de eerdere interesse van Tottenham Hotspur. “De toenadering van de club uit Noord-Londen heeft er destijds voor gezorgd dat er een compleet recruitmentplan klaarligt in De Kuip. Ofwel, Feyenoord heeft de mogelijke kandidaat-opvolgers voor Slot al grotendeels geworven en geselecteerd.”

“Daarover worden nu intern discussies gevoerd, waar men een unanieme kandidaat uit hoopt te vinden”, aldus de bovengenoemde bron. “Er zitten absolute topkandidaten tussen en deze komen voornamelijk uit het buitenland. Er zitten bijvoorbeeld vele Scandinaviërs tussen. Het is dus alles behalve een uitgemaakte zaak dat Feyenoord voor een Nederlandse trainer gaat, mocht Slot naar Liverpool verkassen.”

Neestrup of Knutsen?

Prominente Scandinaviërs zijn bijvoorbeeld Jacob Neestrup van FC Kopenhagen en Kjetil Knutsen van FK Bodø/Glimt. Beide trainers werden in een eerder stadium aan Ajax gelinkt en met Knutsen gingen de Amsterdammers ook daadwerkelijk om de tafel. De gesprekken strandden echter, naar verluidt omdat de leiding in de Johan Cruijff ArenA weinig voelde voor een buitenlandse oefenmeester, waardoor Maurice Steijn aangesteld werd. Een andere Scandinavische naam die vaak genoemd wordt is die van Kasper Hjulmand, die zich momenteel met Denemarken voorbereidt op het EK in Duitsland.

Andere mogelijkheden zijn: Jesper Sørensen (Brøndby IF), Johannes Hoff Thorup (FC Nordsjælland) en Brian Priske (Sparta Praag).

Buitenlander?

  • Waarom niet?
  • Niet doen!
1334+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie