‘Asensio staat open voor overstap naar FC Barcelona’

Foto: ‘Asensio staat open voor overstap naar FC Barcelona’

Marco Asensio stond in zijn beginjaren bekend als één van de grootste talenten van Real Madrid. Maar inmiddels, een paar jaar later, heeft hij die potentie die hem werd toegeschreven, niet kunnen waarmaken. Zijn prestaties op het veld zijn alleszins wisselvallig en hetzelfde geldt voor het aantal speelminuten dat hij krijgt. 

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti liet Asensio in het afgelopen weekend niet invallen. Dat terwijl Real Madrid, uit tegen Real Betis, bleef steken op een 0-0 gelijkspel en een aanvallende impuls niet overbodig was. Maar de Spanjaard bleef aan de zijlijn, tot eigen frustratie, 30 minuten lang warmlopen, terwijl de 18-jarige Álvaro Rodríguez wel binnen de lijnen mocht komen.

Ancelotti geeft nu tekst en uitleg over de vraag waarom hij Asensio niet in het veld bracht: “Ik had Rodrygo, Karim (Benzema), Vini (Vinícius Júnior)… Asensio speelde niet omdat ik dacht dat ze de wedstrijd nog naar zich toe zouden trekken. Het is moeilijk uit te leggen waarom. Ik had hem er natuurlijk in kunnen zetten, maar ik dacht ook dat we zonder hem een oplossing konden vinden.” 

Arsenal, AC Milan en FC Barcelona 

Volgens de Spaanse krant Sport is Asensio erg ontevreden over zijn positie bij Real Madrid en lijkt een vertrek aanstaande. Wat buiten kijf staat is dat hij bezig is aan de laatste maanden van zijn contract bij De Koninklijke, waardoor een vertrek in de zomer reëel is. Clubs als Arsenal en Ac Milan zijn naar verluidt geïnteresseerd en zouden zelfs al contact hebben opgenomen met de rechtsbuiten. FC Barcelona volgens het bovengenoemde medium ook interesse in Asensio, maar kijkt tot nu toe nog op een afstand toe, bericht men. Sport geeft echter aan dat Asensio open staat voor een overstap naar de aartsrivaal van Real.

Zie jij dit zitten?

  • Ik wel
  • Ik niet
311+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie