Arsenal zet titelaspiraties kracht bij met derbyzege op Spurs

Foto: Arsenal zet titelaspiraties kracht bij met derbyzege op Spurs

Dat Arsenal dit seizoen echt mee wilt doen om de bovenste plaatsen, onderstreepten ze vanmiddag met een overwinning op rivaal Tottenham Hotspur. De koploper profiteerde na rust van flaters van de Noord-Londense buren.

De voorbije jaren was deze derby er een net onder de Engelse top. Momenteel is dat anders: beiden ploegen kennen een uitstekende competitiestart, waarbij Arsenal het weekend als koploper aanving en Spurs slechts een punt minder had. Het mondde uit in een prachtige voetbalgevecht in het Emirates Stadium. Arsenal begon goed, al had het doelman Aaron Ramsdale nodig om te redden bij een grote kans van Richarlison. Na twintig minuten via de openingstreffer toch aan de kant van de gastheren. Na een lange aanval rondde Thomas Partey af met een heerlijk schot in de verre hoek.

Een ruime tien minuten later antwoordde de formatie van Antonio Conte. In een gevaarlijke uitbraak maakte Gabriel Magalhães in het eigen strafschopbied de overtreding op zijn snelle landgenoot Richarlison. Harry Kane benutte de penalty, waarmee hij een bijzondere mijlpaal neerzette. Het was zijn honderdste treffer in een uitwedstrijd in de Premier League. Vlak na de pauze ging het echter helemaal mis bij Tottenham. Doelman Hugo Lloris liet een inzet van Bukayo Saka los en dook vervolgens over het leer heen, nadat ploeggenoot Emerson Royal er tussenkwam. Gabriel Jesus profiteerde van de defensieve chaos: 2-1.

Geen comeback

Arsenal drukte door en zag in het laatste halfuur ook nog een numeriek overwicht ontstaan. Emerson ging vol op de enkel staan van Gabriel Martinelli en kon gaan douchen. Halverwege het tweede bedrijf viel de beslissing: Granit Xhaka schoot de 3-1 diagonaal tegen de touwen. Spurs kon zich met tien man niet meer oprichten voor een ommekeer. Zo komt Arsenal op 21 punten, terwijl Tottenham op zeventien blijft staan. Datzelfde aantal heeft Manchester City ook, dat het morgen in een andere burenruzie opneemt tegen United.

Scoreverloop: 1-0 (20′) T.Partey, 1-1 (31′) H.Kane (pen.), 2-1 (49′) G.Jesus, 3-1 (67′) G.Xhaka

Arsenal een echte titelkandidaat?

  • Ja
  • Nee
25+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie