Anderlecht week na zege op Ajax terug bij af

Anderlecht is dramatisch begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen in België. Amper een week na de ruime oefenzege op Ajax (3-0) ging de formatie uit Brussel er met 2-0 af bij stadgenoot Union Sint-Gillis.

Union Sint-Gillis wint burenruzie

Anderlecht eindigde het seizoen 2022-2023 op een dramatische elfde plaats. Deze zomer begon de club met frisse moed, maar in de eerste speelronde van de Jupiler Pro League ging het al meteen mis. Al vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter zat Paars-Wit niet lekker in de wedstrijd.

Union Sint-Gillis liet in de beginfase een aantal mogelijkheden onbenut, waaronder Bart Nieuwkoop. Na een half uur spelen viel de verdiende openingstreffer alsnog. Dennis Eckert liet de blauw-gele aanhang van Brussel juichen met de eerste treffer van het nieuwe seizoen.

Anderlecht, met Kasper Dolberg als aanvalsleider, slaagde er maar niet in om zich in de wedstrijd te knokken. Union Sint-Gillis bleef nagenoeg probleemloos overeind en maakte in de achtste minuut van de blessuretijd ook nog de 2-0. Cameron Puertas trof doel vanaf de penaltystip.

Scoreverloop: 1-0 (30′) D. Eckert, 2-0 (90′) C. Puertas (strafschop)