Amerikanen in zak en as na ‘sof’ tegen Oranje

Foto: Amerikanen in zak en as na ‘sof’ tegen Oranje

Het nationale elftal van de Verenigde Staten maakte een goede indruk in de groepsfase van het wereldkampioenschap in Qatar, maar tegen Oranje gingen de Amerikanen met 3-1 de boot in. Ze hadden zich veel meer voorgesteld van de krachtmeting met het Nederlands elftal…

Bondscoach Gregg Berhalter laat aan de BBC weten: “We hebben alles gegeven en we zijn erg teleurgesteld. Dit is moeilijk te accepteren. We hebben een enorm goede groep en het heeft vandaag niet gelegen aan een gebrek aan inzet. De jongens hebben alles in de strijd gegooid.”

Daarnaast is hij echter óók positief: “Het is heel bijzonder om te zien hoe ver we als ploeg zijn gekomen in de voorbije drieënhalf jaar. De band die we hebben ontwikkeld, zie je niet vaak. Ik ben ontzettend trots om deel uit te maken van deze groep, maar enorm teleurgesteld over dit resultaat.” Volgens Berhalter deed de VS ook niet echt onder voor Oranje: “Zij waren klinisch in de afronding in de eerste helft. Verder ontliepen de beide ploegen elkaar niet heel veel. Wij hebben ze onder druk gezet, maar zij hebben de wedstrijd gewonnen. Van Gaal is nog steeds ongeslagen en zal hopen dat te blijven.”

Tyler Adams

Captain Tyler Adams steekt de hand in eigen boezem: “Als je een tegenstander met zoveel kwaliteit drie of vier van zulke kansen geeft, dan gaan ze drie of vier keer scoren. We hebben laten zien dat we ons kunnen meten met enkele van de beste ploegen ter wereld en enkele van de beste spelers ter wereld. Het Amerikaanse voetbal gaat flink vooruit. We gaan de goede kant op, maar we moeten hard blijven werken. We zijn er nog niet, maar we zijn dichtbij.”

Matt Turner

Volgens doelverdediger Matt Turner kan Team USA een stuk beter. Hij zegt voor de camera van FOX News: “Dat is het meest teleurstellende. We willen momenten creëren die ervoor zorgen dat de mensen thuis verliefd worden op de sport. Dit was helaas niet een van die avonden. We willen de volgende generatie inspireren en dat leeft ook binnen de kleedkamer. Als je op het wereldtoneel een kans krijgt tegen een topland, moet je je beste beentje voor zetten. Helaas waren wij daar vandaag niet toe in staat.”

Wint Turner (bankzitter) met Arsenal van West Ham?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had jij meer verwacht van de VS?

  • Ik wel
  • Ik niet
317+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie