Nagelsmann-effect aanwezig bij winnend Duitsland

Foto: Nagelsmann-effect aanwezig bij winnend Duitsland

Julian Nagelsmann heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn debuutwedstrijd als bondscoach van Duitsland. Zijn ploeg won zaterdagavond ruim met 1-3 van de Verenigde Staten.

Komst van Nagelsmann naar Duitsland

Duitsland organiseert aankomend kalenderjaar het Europees kampioenschap en is daardoor automatisch geplaatst. Tijdens de oefenduels slaagde voormalig bondscoach Hansi Flick er echter niet in om zijn ploeg naar zijn hand te zetten. Het resulteerde in een hoop nederlagen en uiteindelijk zijn ontslag.

De bond ging achter de schermen vervolgens hard aan de slag om een opvolger te vinden en kwam terecht bij Nagelsmann, die vorig seizoen bij Bayern München was ontslagen. Onder leiding van de nieuwe oefenmeester hoopt Duitsland volgend jaar alsnog kans te maken op het winnen van de hoofdprijs.

Overtuigende zege op Verenigde Staten

Tegen Amerika begon Duitsland allerminst goed. Waar het hoopte op een nieuwe dynamiek, was het de thuisploeg die op voorsprong kwam te staan. Christian Pulisic deed de tegenstander pijn en liet de thuisfans juichen. Binnen een half uur was het echter gelijk via Ilkay Gündogan, die een ijzersterke wedstrijd afwerkte.

Na de theepauze zette het team van Nagelsmann de lijn door en zette het een 1-3 eindstand op het scorebord. Waar Niclas Füllkrug de tweede Duitse treffer maakte, zorgde Jamal Masiala drie minuten later voor het derde doelpunt. Duitsland blijft de komende dagen in de buurt, want woensdag wacht nog een oefenduel met Mexico.

Scoreverloop: 1-0 (27′) Christian Pulisic, 1-1 (39′) Ilkay Gundogan, 1-2 (58′) Niclas Fülkrug, (61′) Jamal Masiala

Gaat Duitsland volgend jaar het EK winnen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik verwacht het niet
159+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie