‘Álvarez moet voorlopig verder kijken’

Foto: ‘Álvarez moet voorlopig verder kijken’

Edson Álvarez beleefde een heel andere deadlineday in januari dan op 1 september. Tijdens de laatste dag van de zomerse transferperiode kwam Chelsea met een bod van vijftig miljoen euro én een jaarsalaris van zo’n vier miljoen op de proppen. Afgelopen wintertransferwindow kozen de Londenaren echter voor andere spelers.

Chelsea is sinds dit seizoen in handen van de Amerikaanse zakenmagnaat Todd Boehly. De voorzitter, die tevens de sportief directeur is van de club, laat het geld stevig rollen in zijn eerste seizoen. In totaal gaf Chelsea meer dan zeshonderd miljoen euro uit (!) dit voetbaljaar, met Enzo Fernandez van Benfica als de grootste aanwinst.

De Argentijnse middenvelder lijkt de grootste sta-in-de-weg te zijn geweest voor Álvarez. De Argentijnse middenvelder maakte grote indruk op het WK, nadat hij ook onder Roger Schmidt bij Benfica al bezig was aan een sterk seizoen. De prestaties op het WK overtuigden Chelsea uiteindelijk om te switchen naar de veel duurdere Argentijnse middenvelder.

Fernandez leek aan het begin van deze de wintertransferwindow al de overstap naar Chelsea te maken. Benfica hield de poot, ondanks de nadrukkelijke wens van Fernandez, stijf in de onderhandelingen met de Londenaren. Alléén voor de minimale ontsnappingsclausule zou Fernandez mogen vertrekken.

Daardoor valt het kostenplaatje véél hoger uit voor Chelsea dan wanneer het voor Álvarez was gegaan. De Londenaren maken 121 miljoen euro over naar Portugal om zich te kunnen verzekeren van de diensten van de Argentijnse middenvelder.

Tegenover de komst van Fernandez stond wel het vetrek van Jorginho. De Italiaans international, die in het bezit was van een aflopend contract bij Chelsea, heeft zijn transfer naar Arsenal inmiddels afgerond. Daardoor lijken de belangrijkste Premier League-opties voorlopig voorzien van een balveroverende middenvelder.

AZ Alkmaar
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 maart 2023 12:17.

Wanneer maakt Álvarez transfer?

  • Na dit seizoen
  • Na volgend seizoen
  • Hij verlengt contract nog een keer
599+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie