Alleen Ajax laat het afweten, Go Ahead gaat door | SN Team van de Week 8

Foto: Alleen Ajax laat het afweten, Go Ahead gaat door | SN Team van de Week 8

Met de pen en papier in de hand kon al snel gekrast worden bij Ajax tegen AZ. Geen enkele Ajacied kwam ook maar in de buurt van het prestigieuze plekje in het SoccerNews Team van de Week 8. AZ, maar ook Feyenoord, PSV en FC Twente leverden wel. En Go Ahead Eagles levert zelfs twee spelers (en nog een paar in de voorselectie). Dat levert een bijzonder sterk SN Team van de Week op.

SN Team van de Week 8: Giménez uitblinker in bekend aanvalstrio, Go Ahead Eagles-uit, altijd lastig!

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Want Go Ahead gaat gewoon door, zoals de clubnaam al zegt. In de Adelaarshorst is de ploeg van trainer René Hake oppermachtig. 4 thuiswedstrijden leverden 4 zeges op. Afgelopen weekend was Heracles Almelo het slachtoffer met 4-0. Go Ahead klom daardoor naar de 6e plaats in de Eredivisie. En dus staan er uitroeptekens bij de spelerslijst van de club uit Deventer. Dat was ook het geval bij spelers van AZ (2-1 winst bij Ajax), Feyenoord (2-0 bij PEC Zwolle), PSV (4-0 overwinning bij Sparta) en FC Twente (ook een uitzege, 3-0 tegen Fortuna Sittard). Dat is nog niet alles, want nog meer clubs moeten spelers afstaan aan het SN Team van de Week 8.

Doelman: Stijn van Gassel (Excelsior)

Zoals Stijn van Gassel, de keeper van Excelsior, de trots nummer 5 van Nederland op het moment. De Kralingers hielden stand in GelreDome tegen Vitesse (0-0) en hadden dat weer eens te danken aan Van Gassel. De doelman die vorig seizoen al uitblonk en meedong aan de Keeper van het Jaar-verkiezing. Van Gassel is de man van de reddingen, de statistiek waarin hij vorige jaargang zo glorieerde. 7 mocht hij erbij schrijven na het bezoek aan Arnhem en weer een clean sheet.

Verdediger: Youri Regeer (FC Twente)

Dat gold ook voor Regeer, de verdediger van FC Twente hield ook de nul en was de man van de wedstrijd in de winst op Fortuna Sittard (0-3). Deze Regeer had trouwens ook voor Ajax kunnen ballen, maar speelt nu in Enschede. De rechtspoot stond deze keer linksback en kreeg een bal met zeeën van tijd. Trok naar binnen en vuurde de bal in de kruising. Met een 90 procent passnauwkeurigheid en 100 procent voor zowel schotnauwkeurigheid (2) en geslaagde dribbels (2) mag Regeer de kleedkamer van het SN Team van de Week 8 opzoeken.

Verdediger: Damon Mirani (FC Volendam)

Geweldige statistieken kan Damon Mirani van FC Volendam ook overleggen. De Volendammers wonnen aan de Dijk het kelderduel met FC Utrecht (1-0). Mirani blonk uit als centrale verdediger. De 27-jarige Monnickendammer was de grote passer met liefst 114 passes, waarvan er 104 aankwamen (91 procent nauwkeurigheid). Daarnaast was hij oppermachtig in de lucht met 10 gewonnen luchtduels (van de 12). De aanvoerder van FC Volendam leidde zijn team daardoor van de laatste plek af en zit nu Ajax op de hielen.

Verdediger: Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)

Van onderin gaan we naar bovenin met Go Ahead Eagles. Dat zou je toch niet zo vaak lezen, dat Go Ahead bovenin de Eredivisie staat, maar het is toch echt zo. Na 13 punten uit 8 duels (12 punten dus uit 4 thuiswedstrijden) staat het keurig 6e met evenveel punten als nummer 5 Excelsior. Bas Kuipers was de grote man aan de Vetkampstraat. Go Ahead rolde zaterdagavond Heracles op met liefst 4-0. Aanvoerder Kuipers was de man of the match. De linksback was sterk in de duels, won 11 ballen terug en scoorde ook nog eens.

Middenvelder: Willum Thór Willumsson (Go Ahead Eagles)

Kuipers maakte de Go Ahead-feestavond compleet met de 4-0. Willum Thór Willumsson (wat een heerlijke naam toch) luidde die avond in. De IJslander, die al ruim een seizoen de beste is in Deventer, legde de bal overal neer waar hij wilde. Willumsson is de spil van Go Ahead. De aanvallende middenvelder heeft zoveel techniek dat je gaat twijfelen of die draaiende kopbal terwijl hij met zijn rug naar het doel stond niet de bedoeling was. Zelfs met het hoofd kan hij een draai aan de bal geven, die ook nog eens een doelpunt opleverde. Vorig jaar behoorde hij al tot de beste middenvelders van Nederlanders. Deze week is hij ook weer de beste en zit hij in het SN Team van de Week.

Middenvelder: Mats Wieffer (Feyenoord)

Mats Wieffer is weer Mats Wieffer. De rustige nuchtere passer van Feyenoord was in Zwolle weer eens ouderwets op dreef. Feyenoord won op z’n gemak met 2-0 bij PEC. Op z’n gemak, zo laat Wieffer het er ook altijd uit zien. Altijd rolt die bal simpel van zijn voet. Naar het juiste kleur shirt en op de juiste snelheid. Dat is cruciaal voor het snelle aanvalsspel van trainer Arne Slot en inmiddels ook die van het Nederlands elftal. Frenkie de Jong is er even niet, kan Wieffer diens rol overnemen?

Middenvelder: Jerdy Schouten (PSV)

Of waarom zit Jerdy Schouten eigenlijk niet bij Oranje? Nog zo’n speler die het spel simpel houdt en altijd op de juiste plek staat. De middenvelder is een topaankoop van PSV deze zomer. Hij kwam over van Bologna, waar hij al het mannetjes was en op de radar stond van grote topclubs. De Eindhovenaren sloegen echter toe en Schouten staat er gelijk. PSV won makkelijk van Sparta, dat het toch niet slecht deed dit begin van het seizoen. De 4-0 overwinning van de Eindhovenaren was ook een overwinning van Schouten. Hij hield het spelletje simpel en liet zien dat bondscoach Ronald Koeman hem wel degelijk erg goed kan gebruiken. Hij was op Het Kasteel in ieder geval de nauwkeurigste speler op het veld.

Middenvelder: Sven Mijnans (AZ)

Over nauwkeurige spelers gesproken, Sven Mijnans is ook zo’n passer met techniek die je altijd in je team moet hebben. Eerst Sparta en nu vertoont hij zijn passkunsten bij AZ. De Alkmaarders wonnen van het inmiddels zwakke Ajax (je kan het al geen verrassing meer noemen) en Mijnans viel weer op. Hij was nauwkeurig in zijn passing (92 procent), gaf een assist en was de man van de creativiteit. Wat hebben we toch veel goede middenvelders in Nederland.

Aanvaller: Luuk de Jong (PSV)

Niet alleen middenvelders, misschien nog wel meer op aanvallend gebied is het om te smullen in de Eredivisie. Dat blijkt wel uit het bekende aanvalstrio Luuk de Jong-Santiago Giménez-Vangelis Pavlidis. Veel fantasy-team-spelers hebben de keuze moeten maken of kozen toch voor alle drie. Die laatste speler is spekkoper, want De Jong, Giménez en Pavlidis presteren week in, week uit. Luuk de Jong was weer eens dé aanvalsleider van PSV tegen Sparta (0-4), met een afgekeurde goal, doelpunt en assist. Er was er maar eentje ietsje beter.

Aanvaller en SN Sterspeler van de Week: Santiago Giménez

En dat was Santiago Giménez natuurlijk. Hij is op weg om de Coen Dillen-index om te toveren tot de Santiago Giménez-índice. Doelpunt nummer 11 en 12 van dit Eredivisie-seizoen schreef hij alweer op zijn naam, een Feyenoord-record leverde dat op. Het leverde ook weer de drie punten op voor Feyenoord. De ploeg van Slot heeft het makkelijk in de Eredivisie, nu Giménez het netje weet te vinden. Als de Mexicaan straks eindelijk aan de bak mag tegen Lazio kan hij helemaal laten zien in de Champions League. Wist je vorig seizoen nog, Giménez tegen Lazio? Maar nu eerst even spelen in het SN Team van de Week 8 en dat met een kroon op want Giménez is ook de SN Sterspeler van de Week 8. Gefeliciteerd Santi!

Aanvaller: Vangelis Pavlidis (AZ)

En ja, zoals al aangekondigd maakt Vangelis Pavlidis van AZ het aanvalstrio en dit SN Team van de Week 8 af. De aanvalsleider van AZ was in de Johan Cruijff ArenA overal op het veld te vinden en is inmiddels een sterk aanspeelpunt en afmaker. AZ zat er (net als Ajax overigens) nog niet helemaal in toen de Griekse spits op slag van rust verwoestend uithaalde: 0-1. AZ zat op het spoor en onder aanvoering van Pavlidis ging het door en moest Ajax buigen. Vangelis Pavlidis begint onhoudbaar te worden voor AZ en de Alkmaarse penningmeester kan weer meer centjes gaan tellen in zijn toch al grote Dagobert Duck-geldzwembad. Hij krijgt ook nog een vergoeding omdat Pavlidis gaat uitkomen voor het inmiddels overbekende SN Team van de Week.

SN Team van de Week 8.

Go Ahead-uit, altijd lastig?

  • Ja, echt hè!
  • Nee, de grote clubs winnen daar wel
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:23
7+
Brands geeft indicatie voor welk bedrag Bakayoko weg mag
17:09
70+
Delegatie Ajax voor andere speler dan Sandler op tribune bij NEC – AZ?
16:59
8+
Arsenal slaat grote slag in North London Derby
16:31
27+
Pavlidis baalt: “Ik was niet boos…”
16:28
13+
RKC verspeelt broodnodige zege op Utrecht
16:22
21+
Sparta doet goede zaken, Volendam op drempel KKD
16:00
26+
Dit zijn de opstellingen van Vitesse en Fortuna Sittard
15:45
434+
‘FC Barcelona wil shoppen bij Feyenoord’
15:34
55+
Xavi weerspreekt De Jong-nieuws: “Helemaal niets”
15:24
120+
Brands voorspelt megadeal Bakayoko: “Niet goedkoper”
15:12
150+
‘Streep door transfer naar Ajax’
15:00
1741+
‘Virgil van Dijk kan terugkeren in Eredivisie’
14:48
191+
Engeland niet overtuigd van Slot: “Ten Hag in vermomming”
14:26
9+
PEC stijgt naar middenmoot door zege op concurrent Heracles
14:12
22+
Effectief en zakelijk AZ ontdoet zich in subtopper van NEC
13:48
4+
Opstellingen RKC en Utrecht: ook hier degradatiekandidaat tegen subtopper
13:29
11+
De opstellingen van Sparta en Volendam: grote belangen voor beide clubs
13:09
805+
‘Recordbedrag voor Feyenoorder’
12:50
33+
Van Polen blijft verbonden aan PEC en wil directeur worden
12:31
244+
‘Ajax en PSV concreet voor Eredivisie-verdediger’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie