Recordbreker Giménez: “Jullie gaan nog meer van mij zien”

Foto: Recordbreker Giménez: “Jullie gaan nog meer van mij zien”

Santiago Giménez is bezig aan de beste periode van zijn carrière, vindt hij zelf ook. Met twee doelpunten schoot hij Feyenoord naar een overwinning op PEC Zwolle (0-2). Het betekende alweer goal nummer elf en twaalf, een record voor een Feyenoord-speler na acht wedstrijden in de Eredivisie. De Mexicaan blijft er koeltjes onder.

Persconferentie met Santiago Giménez na PEC – Feyenoord

“Ik denk niet aan de records. Ik werk hard en doe alles om te winnen. Ik voel me goed, binnen en buiten het veld, maar ik kan nog veel verbeteren. Jullie gaan nog meer van mij zien”, vertelde de spits na afloop op de persconferentie, waar SoccerNews.nl luisterend oor was. De matchwinner was verrassend bescheiden over zijn belangrijke doelpunten. “De eerste goal was een beetje geluk, maar je moet altijd blijven vechten voor de bal. Zoals ik toen ook tegen Lazio deed.”

Met zulke cijfers doemt de vraag op of Giménez in de winterstop wel houdbaar is voor Feyenoord. De Mexicaan zelf is daar op dit moment niet mee bezig. “Ik leg het in Gods handen. Ik heb een contract bij Feyenoord en doe alles voor mijn team. Ik voel me goed en denk nergens anders aan.”

Interlands met Mexico

De eerstvolgende wedstrijden voor Giménez zijn twee interlands met Mexico in de Verenigde Staten, tegen Ghana en Duitsland. Er staat hem een lange en vermoeide reis te wachten. Hoe zorgt hij dat hij fit blijft? “Het is vooral belangrijk om goed te herstellen en rust te pakken wanneer het kan. Dat is soms lastig met veel trainen en lange vluchten, daar twee wedstrijden spelen, terugvliegen op vrijdag en zaterdag meteen weer spelen met Feyenoord. Maar als het op het veld goed gaat, ben ik blij.”

Na zijn heldenrol op de Gold Cup mag Giménez stiekem verwachten dat hij de eerste spits wordt van Mexico. Hij krijgt in ieder geval mee dat zijn landgenoten zijn verrichtingen in Europa volgen en hem aanmoedigen. “Ze volgen alles wat ik doe. Ik ben daar erg dankbaar voor. Soms kijk ik op Twitter. In Nederland begrijp ik er niets van, maar in Mexico wel. Dat is leuk om te zien. Ik vecht bij Feyenoord voor mijn kans bij de nationale ploeg. Ik doe het goed en ben niet bang voor de concurrentie.”

Wordt Giménez eerste spits bij Mexico?

  • Ja, dat kan niet anders.
  • Nee, in Mexico weet je het nooit.
204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie