Vlijmscherpe Giménez legt PEC hoogstpersoonlijk over de knie

De verdedigers van PEC waren gewaarschuwd voor Santiago Giménez, maar konden de Mexicaan toch niet van het scoren afhouden. Door geblunder in de eigen zestien scoorde de spits van Feyenoord allebei de goals in een 0-2 overwinning. De Rotterdammers zijn na acht duels nog ongeslagen.

Feyenoord beleefde gevoelsmatig een wisselende week in aanloop naar speelronde acht van de Eredivisie. De ploeg van Arne Slot kreeg de complimenten voor het spel tegen Atlético Madrid (3-2), maar er werd geen overwinning binnengesleept en Gernot Trauner kwam niet ongeschonden uit de strijd. De Europees geschorste Giménez keerde zondag in Zwolle juist weer terug. Bij PEC waren er voorin wat wisselingen door blessures, maar de grote vraag was of de verdediging van de promovendus de veelscorende Giménez in toom konden houden.

In de openingsfase hield PEC Feyenoord ver weg bij het goal door ver door te dekken en de nodige overtreding te maken. Giménez werd meerdere keren buitenspel gezet en doelman Jasper Schendelaar redde op de grootste kans van Yankuba Minteh. Na twintig minuten ging de keeper echter de fout in. Hij en verdediger Sam Kersten probeerden een omhoog geschoten bal op te vangen, maar zaten beiden mis en lieten Giménez de kans voor open doel benutten met een halve omhaal. Het was alweer zijn elfde treffer.

Op een dienblad

Tot aan de rust bleef Minteh zich vastlopen op de verdediging van PEC en liet Giménez zich vaker in de buitenspelfuik lokken. In de eerste minuten van de tweede helft werd Feyenoord verder op voorsprong geholpen. Giménez kreeg zijn volgende doelpunt op een dienblad aangereikt. Thomas Lam verdedigde uit door de bal ver omhoog te schieten, Quinten Timber kopte meteen weer vooruit, De Mexicaanse goalgetter liet de bal één keer stuiteren en schoot met een volley de 0-2 binnen. Op zijn knieën met zijn vingers naar de hemel wijzend werd de topscorer van de Eredivisie toegezongen door het uitvak van Feyenoord.

In de slot van de wedstrijd ging Giménez op zijn naar zijn hattrick. Een penalty ging niet door vanwege buitenspel, een kopbal belandde in de handen van doelman Schendelaar en een vrije trap werd in de menigte gesmoord. Tussendoor schoot invaller Alireza Jahanbakhsh nog op de lat, maar Feyenoord kwam niet verder dan een 0-2 overwinning. Het uitvak vierde de winst met het lied: “Ga staan voor de kampioen!” Met Giménez aan hun zijde is die hoop zeker gefundeerd.