‘Alfred Schreuder werd gek bij Oranje-België’

Foto: ‘Alfred Schreuder werd gek bij Oranje-België’

Interlandperiodes kunnen best interessant zijn, maar clubtrainers zien de wedstrijden van de landenteams meestal toch als een onwelkome onderbreking. Ruud Gullit ‘weet bijvoorbeeld zeker’ dat Ajax-trainer Alfred Schreuder gek werd tijdens Oranje-België.

De oud-spits van onder meer AC Milan en Sampdoria schrijft in zijn column in De Telegraaf: “Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat clubtrainers spelers op het hart drukken om het rustig aan te doen bij hun nationale elftal. ‘Probeer een helftje te spelen’ van dat werk. Ajax-trainer Alfred Schreuder wordt natuurlijk gek op de tribune bij Nederland-België als hij Steven Berghuis geblesseerd ziet uitvallen.”

Dat zorgt natuurlijk voor een tegenstelling: “Maar de bondscoaches willen juist vol aan de slag in zo’n interlandperiode. Helemaal met een WK voor de deur. Dat kan ook heel ongelukkig uitpakken. Zie het afhaken na Polen-Nederland van Depay en De Jong. Zonder te veel wedstrijdritme zullen die twee er vol voor zijn gegaan bij Oranje omdat ze niet alles spelen bij FC Barcelona. Blessures liggen dan op de loer. Internationals die drie keer in de week spelen, staan daar soms anders in en stappen waar mogelijk over naar de spaarstand. Alhoewel Van Gaal niet iemand is die zoiets snel zal accepteren.”

‘Dat is weleens anders geweest bij Oranje’

“Iedereen danst op een dun koord”, verzekert Gullit. “Wat mij het meeste beviel aan Nederland-België was dat Oranje niet goed voor de dag kwam, maar desondanks achterin geen doelpunt weggaf. Dat is weleens anders geweest. Het was een geluk bij een ongeluk om dat te constateren bij de afwezigheid van Depay en vooral Frenkie de Jong.”

TIP: Verdien 3.85 keer je inleg als Ajax in de Champions League gelijkspeelt tegen Napoli!

Werd Schreuder gek?

  • Kan ik me goed voorstellen
  • Denk het niet
1051+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie