Alarmfase 1 voor Hansi Flick als voetbalbaas Duitsland

Foto: Alarmfase 1 voor Hansi Flick als voetbalbaas Duitsland

Met kwalificatie hoeft Duitsland zich de komende tijd niet bezig te houden, omdat de organisatie voor het komende EK voetbal in eigen handen is. Geen reden voor paniek en stress dus, zou je zo zeggen. Niets blijkt echter minder waar, want bondscoach Hansi Flick ligt behoorlijk onder vuur. Gaat hij de Europese kampioenschappen in zijn eigen vaderland überhaupt nog halen als Bundestrainer?

Hoelang zit Hansi Flick nog op zijn post als bondscoach van voetbalgrootmacht Duitsland?

Bij der Rekordmeister Bayern Munchen loopt men nog altijd met oud-prof Hans-Dieter ‘Hansi’Flick weg. Niet omdat hij in verleden nou zou als speler voor die club schittererde, maar vooral omdat hij in de jaren als hoofdtrainer de titel pakte, de beker in de wacht sleept en ook de Champions League won. En nóg een hele trits aan prijzen. Een bijzonder knappe prestatie.

Maar dat was dus toen. Roem is vergankelijk, zo zal Flick zich inmiddels ook terdege realiseren. Tijdens het laatste WK in Qatar ging de vijftiger als bondscoach met die Mannschaft immers al veel te vroeg ten onder, waardoor de kritiek aan het adres van de voormalige succestrainer al een eerste keer begon aan te zwellen.

Missie

Maar Flick mocht op zijn post blijven zitten. Om zo, rustig, te kunnen gaan toewerken naar het EK van 2024 in eigen land. Op zijn gemak bouwen aan een elftal dat wél weer hoge ogen zou gaan gooien op een prestigieus eindtoernooi. Natuurlijk was er wel sprake van enige druk, maar Flick en zijn rechterhanden hadden nog ruimschoots de tijd om hun missie de juiste koers te geven.

Het liep echter iets anders dan verwacht. Duitsland speelde in de voorbije weken twee oefenwedstrijden tegen achtereenvolgens Polen en Colombia. Nou niet tegenstanders die zich tot de sterkste landen ter wereld mogen rekenen. Misschien dat ze juist daarom ook waren gekozen om tegen te testen.

Dramatische resultaten

Alleen: de resultaten vielen na twee keer negentig minuten worstelen wel heel erg tegen. Van de Poolse nationale ploeg werd immers verloren en de Duitsers moesten in de laatste oefenpot in eigen huis eveneens het onderspit delven tegen de Colombianen. De kritiek op het functioneren van Flick barstte hierdoor – nog meer eens na het WK-echec – flink los.

Zou de voormalig voetballer nog wel geschikt zijn om de Duitse nationale ploeg aan het voetballen te gaan krijgen om zo volgend jaar in eigen land niet een genant blauwtje te gaan lopen? Dát is één van de belangrijkste vragen waarmee de voetbalgekke oosterburen zich op dit moment vooral bezighouden.

Klopp

In de wandelgangen werd onlangs al de naam van een opvolger genoemd: Jürgen Klopp. Dát de voormalig coach van onder andere Borussia Dortmund ooit bondstrainer van het Duitse team gaat worden, dat lijkt een zekerheidje te zijn. Alleen: nú wil Kloppo nog niet. Omdat hij vindt dat zijn project bij Liverpool FC nog niet ten einde is.

Dat hij op Anfield denkt nog iets te moeten afmaken. Een standpunt dat valt te billijken. Vertrouwen in Hansi Flick valt dat eigenlijk ook, vindt weer een ánder deel dan de criticasters in Duitsland. Al beseffen alle betrokkenen zich ook terdege dat het wél alarmfase 1 voor hem is. Eens houdt het krediet ook voor Flick op als de prestaties in, al zijn het maar oefenpotjes, niet snel beter worden.

Gekrakeel

Om te beginnen tegen twee sterke tegenstanders als Japan en Frankrijk over enkele maanden. Valt dan het welbekende doek of weet men bij de Duitse voetbalbond DFB – ondanks alle krakeel – intern de rust te bewaren? Dat laatste zou eigenlijk het beste zijn. Puur omdat Hansi Flick in het verleden al ruimschoots heeft bewezen met topspelers te kunnen omgaan en een team te kunnen smeden en leiden.

Wint Duitsland het EK in eigen land?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Flick bondscoach van Duitsland blijven?

  • Ja
  • Nee
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:20
10+
Bosz looft Feyenoord en spreekt zich uit over mogelijk PSV-kampioenschap
14:06
8+
PSV zonder Lang en Lozano naar De Kuip
13:55
34+
‘Autist’ Schmidt met de grond gelijkgemaakt in Portugal
13:40
9+
Newcastle geeft blessure-update over ‘grote speler’ Botman
13:25
287+
‘KNVB naait Marc Overmars’
13:13
106+
Kritiek op PSV-optreden: “Teleurstellend dat de koploper van de Eredivisie…”
12:50
174+
‘Feyenoord laat oog vallen op groot PSV-talent’
12:35
93+
rvc van Volendam reageert op ontslag Jan Smit: “Sprake van oorlogssituatie”
12:20
1426+
‘Monsterloting voor PSV’
11:56
46+
Dallinga vol ongeloof: “Drie jaar geleden en nu…”
11:41
45+
‘Ten Hag richt pijlen op voormalig Mislintat-target’
11:26
79+
Engelse media lyrisch over uitblinkende Gakpo
11:11
369+
‘Ajax-blunder met Hakim Ziyech’
10:50
176+
‘Avond vol schaamte’ voor Dusan Tadic
10:40
99+
‘Feyenoord wil nieuwe slag slaan met staflid’
10:25
683+
‘PSV-transfer voor Ajax of Feyenoord’
10:10
742+
Advocaat voorspelt opmerkelijke eindklassering Ajax
09:49
145+
Opmerkelijk: Louis van Gaal géén lid van Ajax
09:28
474+
Bizar Berghuis-moment vóór rode kaart
09:18
782+
‘Feyenoord-oorlog’ om Steven Berghuis
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie