Ajax zonder Rensch tegen Feyenoord, wel goed nieuws voor Hlynsson

Foto: Ajax zonder Rensch tegen Feyenoord, wel goed nieuws voor Hlynsson

Ajax moet het tegen Feyenoord definitief stellen zonder Devyne Rensch. De verdediger kreeg zaterdag tegen FC Twente rood, nadat hij de doorgebroken Ricky van Wolfswinkel onderuit trok. Daardoor moet de verdediger één wedstrijd toekijken. Wel had de aanklager betaald voetbal goed nieuws voor Jong Ajax-speler Kristian Hlynsson, die zijn rode kaart geseponeerd zag worden.

Rensch trok in de eerste helft Twente-spits Van Wolfswinkel naar beneden en belemmerde hem daarmee een vrije doortocht naar het Ajax-doel. Een rode kaart was het logische gevolg, waardoor de verdediger De Klassieker moet missen. Bij die actie raakte Rensch zelf ook nog geblesseerd, waardoor de verdediger al een vraagteken was voor de topper in De Kuip.

Nieuw Ajax-duo

Rensch opereerde de afgelopen twee wedstrijden in het centrum van de verdediging van Ajax, waardoor trainer Alfred Schreuder moet kijken naar een nieuwe combinatie. Meest voor de hand liggend is dat Calvin Bassey naar het centrum verhuisd en Owen Wijndal de plek van de linksbackpositie in neemt.

Bij Jong Ajax kreeg Hlynsson vrijdag tegen De Graafschap rood, nadat hij een slaande beweging zou hebben gemaakt naar Robin Schouten. De aanklager betaald voetbal besloot echter anders en sprak de Ajacied vrij. Dat gold niet voor ploeggenoot Robin Viereck, die na krap een minuut spelen direct rood kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Viereck moet de eerstvolgende wedstrijd tegen Roda JC aan zich voorbij laten gaan.

Eindigt Feyenoord tegen Ajax in 2-2?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie moet naast Timber in het centrum spelen?

  • Bassey
  • Alvarez
550+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie