‘Ajax wil stunten met doelman’

Foto: ‘Ajax wil stunten met doelman’

Ajax lijkt zich de komende weken te willen versterken met een nieuwe doelman. De afgelopen weken werd Andries Noppert (sc Heerenveen) nadrukkelijk met een binnenlandse transfer in verband gebracht. Ajax denkt groter.

De Amsterdammers hebben met Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg twee oude doelmannen, terwijl Jay Gorter werd gewogen en te licht bevonden. Zonder Lisandro Martínez komt Pasveer vaker onder druk te staan en daar komt de Ajax-doelman niet altijd ongeschonden uit.

Ajax lijkt echter meerdere ijzers in het vuur te hebben. Noppert staat ook in de belangstelling van ploegen uit de topcompetities. Er heeft zich nog geen club gemeld, schreef de Leeuwarder Courant al. Eerder kwam daardoor de naam van Dominik Livakovic, doelman van Kroatië op het WK, ook al door.

Ajax

Bayern München lijkt echter ook in de markt te zijn voor de keeper van Dinamo Zagreb, maar heeft ook Alexander Nöbel nog onder contract staan. De Duitse doelman, die een conflict heeft met de keeperstrainer bij de club, lijkt voorlopig niet terug te willen keren naar Beieren.

Ajax zou volgens BILD willen profiteren van die situatie. De Amsterdammers zouden Nöbel willen overnemen van Bayern München, dat dan naar alle waarschijnlijkheid wel eerst een vervanger moet hebben voor Nöbel én de geblesseerde eerste doelman Manuel Neuer.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie