Ajax wees Vitesse-openbaring af: “Vonden me te speels”

Foto: Ajax wees Vitesse-openbaring af: “Vonden me te speels”

De laatste maanden is hij één van de uitblinkers bij Vitesse, onder meer tijdens het vorige duel met Ajax: Million Manhoef verkeert in bloedvorm en staat morgen andermaal tegenover de Amsterdammers, nu in de GelreDome.

Tijdens het vorige duel met Ajax scoorde Manhoef twee keer en werd het 2-2. “Ik heb als jongen van een jaar of acht wel eens stage gelopen bij Ajax, maar ze vonden me toen nog te speels”, vertelt de watervlugge jongeling in De Telegraaf. “Ik was nog heel jong. Ik liep Michael Jackson te dansen op het veld. Op mijn veertiende ben ik naar Vitesse gekomen en hier heb ik mijn opleiding doorlopen.”

Inmiddels staat Manhoef na 55 officiële wedstrijden op tien assists en negen goals. “Ik kreeg de kans en dan moet je er staan. In het voetbal gaat het zo snel. Daarna heb ik lekker door kunnen gaan. Ik heb het vertrouwen van de coach gekregen. Je ziet dat het beter gaat als je vertrouwen hebt.”

Ajax-plaaggeest

Manhoef wil Ajax opnieuw pijnigen, waar de tegenstander donderdag nog uit Europa werd geknikkerd door Union Berlin. “Dit is voor hen even een tegenslag. Het is altijd afwachten hoe ze daar mee omgaan. Maar ik denk dat je je altijd meer op jezelf moet focussen dan op de tegenstander. Ajax blijft Ajax. Een ploeg met heel veel kwaliteit.”

Aan het vorige duel met Ajax koestert hij warme herinneringen. “Van die vorige wedstrijd kunnen we leren, dat als je als een unit speelt een resultaat kan pakken tegen een team als Ajax. Dan moet je wel de kansen afmaken als je ze krijgt. Twee wedstrijden zijn nooit hetzelfde, maar die dingen kun je wel gebruiken richting de volgende wedstrijd.”

Van de laatste tien duels verloor Vitesse er slechts twee, maar speelde het wel maar liefst zes keer gelijk. “Tegen FC Volendam was het minder. We moeten niet te veel kijken naar de laatste wedstrijd en vertrouwen halen uit de reeks die we daarvoor hebben gehad. Ik denk dat het nog steeds beter wordt, we worden comfortabeler aan de bal en raken beter op elkaar ingespeeld”, aldus Manhoef tot slot.

Manhoef is in potentie Ajax-materiaal

  • Eens
  • Oneens
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie