Ajax pakt tweede plek weer af van PSV

Foto: Ajax pakt tweede plek weer af van PSV

Ajax heeft de tweede plaats op de ranglijst zondag weer overgenomen van PSV. De Amsterdammers maakten geen fout in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard: 4-0.

Fortuna weerloos in Amsterdam

Trainer John Heitinga kon geen beroep doen op de geblesseerde Mohammed Kudus. Hij koos daarom voor Florian Grillitsch op het middenveld en Steven Berghuis als rechtsbuiten. De Oranje-international nam meteen de eerste kans op zich, maar dat leidde niet tot een doorbraak in de score. Nog niet.

Berghuis groeide uit tot dé man aan Ajax-zijde. In de vijfde minuut kreeg de rechtsbuiten de kans om naar binnen te komen en doelman Ivor Pandur kansloos te laten: 1-0. Na een klein half uur spelen maakte hij ook de tweede Ajax-treffer. Eigenlijk had Dusan Tadic daar al voor moeten zorgen, maar de aanvoerder mikte de bal op het hoofd van tegenstander Rodrigo Guth.

Ook Bergwijn treft doel

Fortuna Sittard had in de eerste helft weinig in de melk te brokkelen, al zorgde Burak Yilmaz nog wel voor gevaar. Een ommekeer zat er ook na rust niet in voor de Limburgers. Steven Bergwijn speelde een uiterst ongelukkige eerste helft, maar zorgde tien minuten na de pauze wel voor de 3-0. Jorge Sánchez had kort daarna de pech dat zijn fraaie omhaal naast vloog.

Fortuna kreeg nog wel een kans om de eer te redden, maar Dimitris Siovas raakte de lat. Ajax wist vlak voor tijd nog wel een treffer mee te pikken. Kenneth Taylor kreeg ruimte om de diepte in te gaan en schoot overtuigend raak: 4-0.

Scoreverloop: 1-0 (6′) S. Berghuis, 2-0 (27′) S. Berghuis, 3-0 (55′) S. Bergwijn, 4-0 (86′) K. Taylor

Gaat Ajax plek twee bemachtigen?

  • Ja
  • Nee
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie