‘Ajax heeft onrealistisch verwachtingspatroon’

Foto: ‘Ajax heeft onrealistisch verwachtingspatroon’

Ajax wilde ook dit jaar kampioen worden, maar voorlopig gaat dat nog niet zo gemakkelijk als in de voorgaande jaren. Het vertrek van Erik ten Hag heeft daar een invloed op, maar volgens oud-trainer Henk ten Cate zitten de Amsterdammers zichzelf ook in de weg.

In Voetbal International neemt de oud-trainer van onder andere Ajax het op voor zijn voormalig pupil, Alfred Schreuder. De twee werkten samen bij NAC Breda. Ten Cate weet hoe het er aan toe kan gaan in Amsterdam, en dat is niet altijd heel realistisch.

Volgens de voormalig trainer zijn de verwachtingen vaak te hoog. Dat is te zien aan de prestaties in de Champions League, stelt Ten Cate. “Ajax is er in de laatste acht jaar twee keer in geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League.”

Ajax

Ten Cate wijst op het aantal spelers is vertrokken en de kritiek die er kwam na de westrijden tegen Napoli en Liverpool. ” Ze verkopen Martínez, Haller, Antony, Gravenberch, Tagliafico, Mazraoui… Is het dan reëel te verwachten dat je even wint van Napoli en Liverpool?”

Volgens Ten Cate is de voetbalwereld een plek met veel minder geduld geworden. De kritiek op Schreuder typeert dat. “De nuance is weg en tijd krijg je allang niet meer. Trainers moeten meteen maar oprotten.”

NEC Nijmegen
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 januari 2023 14:34.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie