‘Ajacied heeft laatste wedstrijd gespeeld’

Foto: ‘Ajacied heeft laatste wedstrijd gespeeld’

Er gaat hoogstwaarschijnlijk wel wat veranderen bij Ajax in de winterstop. Oefenmeester Alfred Schreuder hoopt op één of meerdere inkomende transfers, maar ook verkopen kunnen niet worden uitgesloten. Maakt Edson Álvarez het seizoen bijvoorbeeld af in de Johan Cruijff ArenA?

Aan het einde van de zomertransferwindow was er de nodige activiteit rond de Mexicaan, die naar het wereldkampioenschap in Qatar gaat. Chelsea bracht een officieel bod op hem uit van meerdere tientallen miljoenen euro’s, maar dat werd linea recta in de prullenmand gedeponeerd door H2 (Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra).

Chelsea

“Er was natuurlijk interesse van Chelsea. Niemand had verwacht dat het nog een bod zou uitbrengen”, zei Álvarez onlangs tegen ESPN. “Het was een lastige situatie. Ajax kon echt geen kant op. Het kon niks meer doen. Het had verder geen speler op mijn positie.”

De controleur vervolgde zijn ‘klaagzang’: “Ik heb natuurlijk gevochten tot zover ik kon. Ik wilde dat ook weer niet teveel doen. Want ik ken de verantwoordelijkheid die ik binnen de club heb. Maar ja, uiteindelijk ben je je ervan bewust dat alles verandert. Een betere competitie, een beter leven voor jezelf en voor je familie. Want daar gaat het uiteindelijk om. Ik heb voor mezelf altijd bedacht dat ik hier ben vanwege mijn liefde voor het voetbal, Maar ook voor mijn familie. Dat zij het goed maken, dat ik kan zorgen voor mijn kinderen en mijn ouders. Dus ja…”

Herkansing

Mogelijk krijgt Álvarez een herkansing in de winter. Volgens de Engelse media wil het noodlijdende Chelsea hem nog steeds hebben, maar liggen Manchester United én La Liga-gigant FC Barcelona op de loer. Het is natuurlijk de vraag of Ajax het eigenlijk wel kan maken om hem nu wél van de hand te doen, vanwege de teleurstellend verlopen eerste seizoenshelft en de druk op Schreuder.

Wint Mexico op het WK van Polen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Verwacht jij een vertrek?

  • Ik wel
  • Ik niet
7770+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie