Afl. 12 podcast Twee Viertje: ‘Van Gaal ongeloofwaardig bij verrassing’

Foto: Afl. 12 podcast Twee Viertje: ‘Van Gaal ongeloofwaardig bij verrassing’

Negen van de elf plekken in de opstelling van het Nederlands elftal tegen Senegal op het WK zijn wel bekend. Blijft over: de positie centraal op het middenveld naast Frenkie de Jong én de man tussen de palen. Wordt dat misschien Andries Noppert? Aad de Mos hoopt van niet!

In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl zegt De Mos: “Of Van Gaal zich ongeloofwaardig zou maken als hij dat doet? Dat vind ik ook. Ik bedoel: die jongen heeft nog geen ervaring op het allerhoogste niveau. Speelt met alle respect ‘slechts’ bij Heerenveen… met als topwedstrijd Heerenveen-Cambuur. Voor de rest heeft hij geen ervaring in de top. Heeft ook nog niet samengespeeld met deze defensie. Dus ik kan me voorstellen dat dat toch even moet wennen aan elkaar.”

En daarom is het volgens de oud-trainer van onder meer Ajax en PSV dus geen idee om Noppert voor de leeuwen te gooien: “Je eerste wedstrijd is meteen de topwedstrijd uit de poule. Dat is wel casino, denk ik.”

Verrassing of een vergissing?

Het zou echt zomaar kunnen gebeuren. Van Gaal komt immers elk toernooi wel met een verrassing, denk bijvoorbeeld aan Dirk Kuyt als rechtsback. Of de wissel Jasper Cillessen-Tim Krul tegen Costa Rica… “Je zegt het al: ‘ver’. Het kan natuurlijk ook een vergissing zijn hè? Dat zit niet zo ver van elkaar.” De Mos gaat voor Justin Bijlow onder de lat, maar: “Ik zag een reclamefilmpje voorbijkomen van Noppert en Van Gaal. Dat klikt. En alles wat Noppert doet op trainingen is klaarblijkelijk heel goed, dus… Laten we hopen dat ik geen gelijk krijg, dat het een verrassing blijft maar geen vergissing…”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

WK Qaadtar en WK-spel

Heb jij onze nieuwste WK Qaadtar-video met Aad al gezien? Doe dat anders hieronder. En in het officiële SoccerNews WK-spel kun je het tegen hem opnemen!

Noppert op doel?

  • Ik zie het zitten
  • Ik zie het niet zitten
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie