Advocaat wint weer, Jong Ajax loopt rood aan

Dick Advocaat is er vrijdagavond opnieuw in geslaagd om te winnen met ADO Den Haag. De Haagse eerstedivisionist wist MVV Maastricht in de slotfase op de knieën te dwingen.

ADO boekte vorige week de eerste competitiezege onder Advocaat en boekte dinsdagavond een zege in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Tegen MVV schoot de ploeg opnieuw goed uit de startblokken. Al na tien minuten werkte Thomas Verheydt de 1-0 tegen de touwen.

Op slag van rust ging het mis voor ADO. Ruben van Bommel ging maar eens op avontuur en zou volgens de scheidsrechter onreglementair onderuit zijn gehaald. Koen Costons maakte vervolgens geen fout vanaf de penaltystip: 1-1. Beide teams kregen na rust de kansen om er met de zege vandoor te gaan en vlak voor tijd viel de bal goed voor de Haagse formatie. Verdediger Tyrese Asante werd matchwinnaar.

De Graafschap klopt negental Jong Ajax

De Graafschap boekte gelijktijdig een dikverdiende overwinning op Jong Ajax (3-0). De Amsterdammers eindigden de avond met negen man, Kristian Hlynsson (uiterst discutabel) en Neal Viereck zagen de rode kaart, maar de Achterhoekers wisten de 1-0 voorsprong (goal Charlison Benschop) pas in de slotfase te vergroten. Opnieuw Benschop en invaller Devin Haen troffen doel.

Roda slaat in extremis naast TOP

Roda JC Kerkrade heeft een pijnlijke thuisnederlaag voorkomen tegen TOP Oss. De Brabanders speelden vijftig minuten met tien man na een rode kaart voor Lorenzo Piqué, maar de rode kaart bleek niet fataal. Richonell Margaret scoorde vroeg in de wedstrijd vanaf de penaltystip en diep in blessuretijd kon Romano Postema slechts een punt redden: 1-1:

NAC toont veerkracht

Het Brabantse onderonsje tussen Helmond Sport en NAC Breda heeft geen winnaar opgeleverd. Eros Maddy en Martijn Kaars bezorgden de thuisploeg een voorsprong op De Braak, maar de Bredanaren stapten dankzij Odysseus Velanas met een 2-2 gelijkspel van het veld. Jort van der Sande had eerder de ban gebroken.

Telstar klopt AZ-talenten

Telstar heeft vrijdag een 1-0 zege geboekt op Jong AZ. Glynor Plet maakte al na zeven minuten het winnende doelpunt. De AZ-talenten leken een kwartier voor tijd nog wel op weg naar de gelijkmaker, maar Ronald Koeman junior maakte de aanval onschadelijk door een onhandige rode kaart te pakken.

Eindigt Heracles Almelo – PEC Zwolle in een gelijkspel?