Advocaat: “Mijn advies? Dat heeft Slot niet nodig”

Foto: Advocaat: “Mijn advies? Dat heeft Slot niet nodig”

Dick Advocaat is erg blij met het landskampioenschap van zijn oud-werkgever Feyenoord. Zelf lukte het hem in anderhalf jaar tijd niet om een hoofdprijs te pakken met de Rotterdammers, in coronatijd.

Dick Advocaat: ‘Gun iedereen die titel zo bij Feyenoord’

“Haha, ja een volle kolkende Kuip of een lege Kuip maakt nogal een verschil. Dat is afgelopen seizoenen weer gebleken. We werden derde en vijfde en stonden in de afgeblazen finale van de KNVB-beker. Vanwege corona. Mooi dat Feyenoord met Arne Slot als trainer weer meedoet om de hoofdprijzen. Ik gun iedereen die titel zo bij Feyenoord”, reageert Advocaat, tegenwoordig coach van ADO Den Haag, in De Telegraaf.

Over zijn eigen opvolger Arne Slot is Advocaat lyrisch. “Als je vervolgens in je eerste twee seizoenen de finale van de Conference League haalt en kampioen van Nederland wordt, heb je het heel knap gedaan. Met een moeilijke manier van spelen, met vroeg druk zetten. Als je vervolgens in je eerste twee seizoenen de finale van de Conference League haalt en kampioen van Nederland wordt, heb je het heel knap gedaan. Met een moeilijke manier van spelen, met vroeg druk zetten.”

‘Slot kan heel goed zijn eigen keuze bepalen’

De grote vraag is nu natuurlijk of Slot ook volgend seizoen nog trainer van Feyenoord is. “Als je zulke prestaties levert, kom je automatisch in beeld bij grotere clubs uit grotere competities. Maar Feyenoord is en blijft ook een grote club. Mijn advies? Dat heeft Slot niet nodig. Het is een verstandige jongen die heel goed zijn eigen keuze kan bepalen.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:35.

Zou dit Feyenoord met Advocaat als trainer ook kampioen zijn geworden?

  • Ja
  • Nee
86+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie