ADO bevestigt ontslag Kuyt: “Koerswijziging om voor ommekeer te zorgen”

Foto: ADO bevestigt ontslag Kuyt: “Koerswijziging om voor ommekeer te zorgen”

ADO Den Haag heeft bevestigd dat Dirk Kuyt is ontslagen. De Keuken Kampioen Divisie-club voelt zich genoodzaakt in te grijpen, na de dramatisch verlopen eerste seizoenshelft.

Donderdagochtend kwamen onder meer Voetbal International en het Algemeen Dagblad al met het nieuws dat Kuyt de laan uit zou worden gestuurd. Later op de dag kwam de bevestiging vanuit de Hofstad via de officiële kanalen. “Het is een moeilijke dag voor ADO Den Haag. De club heeft besloten om niet verder te gaan met Dirk Kuijt. We zijn ervan overtuigd dat een koerswijziging bij het eerste elftal kan helpen om voor een ommekeer te zorgen. De ambitie blijft onveranderd”, meldt het op de clubsite.

“Wij bedanken Dirk voor zijn professionaliteit, inzet en toewijding. Daarnaast hebben we een enorme waardering voor het doorzettingsvermogen, de veerkracht en de bezieling die Dirk als persoon kenmerken. De club wenst Dirk succes met alles wat er in de toekomst op zijn (trainers)pad komt. We hopen dat onze paden ooit weer kruisen”, klinkt het.

Snel ontslag

Zo komt er na een paar maanden al een einde aan de eerste klus als hoofdtrainer voor Kuyt, die afgelopen zomer werd aangesteld. De 42-jarige oud-international kende een moeizame start bij ADO en kon zich daar nooit van herstellen. De ploeg, die vorig seizoen op een haar na promotie misliep, staat troosteloos zeventiende op de ranglijst. Tijdens de eerste zestien speelrondes won het slechts vier keer.

Komt Kuyt snel weer ergens aan de slag?

  • Ja
  • Nee
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie