‘Ajax heeft meer spelers op WK dan Liverpool’

Foto: ‘Ajax heeft meer spelers op WK dan Liverpool’

Het winterse WK zorgt voor chaos in het speelschema op de Europese voetbalkalender. Clubs spelen de Europese en nationale competities in sneltreinvaart af en dat zorgt voor mogelijke overbelasting van de spelers. Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad stelt dat vooral Ajax een groot probleem heeft. 

De journalist heeft het alleen niet over de periode tot aan het WK. Ná het eindtoernooi zullen de Amsterdammers de echte tol gaan betalen, zo verwacht Wijffels. “Neem Ajax. Die hebben straks nog meer spelers bij het WK dan Liverpool. De Eredivisie begint weliswaar niet meteen met kerst, maar toch ook al in de eerste week van januari. Laatst stelde Ajax-trainer Alfred Schreuder tegen AZ een basisteam samen met op 10 van de 11 posities een te verwachten WK-klant.”

Ajax

Oranje is niet het enige land dat spelers van Ajax zal gebruiken op het eindtoernooi. “Stel: Louis van Gaal roept een stuk of acht Ajacieden op voor Oranje. En Dusan Tadic, Edson Álvarez en Mohammed Kudus spelen het WK met respectievelijk Servië, Mexico en Ghana, dan is de vraag: wanneer moeten die spelers vakantie krijgen.

Er komt daar meer bij kijken dan alleen rust. “Het gaat niet alleen om mentaal en fysiek bijtanken na zoiets groots als een WK. Bij de herstart van een competitie hoort ook een nieuwe aanloop”, stelt Wijffels. “Daarvoor gaan Ajax en de rest van de eredivisieclubs traditioneel op trainingskamp in januari. Maar pak ‘m beet van 6 tot 14 januari een weekje Marbella of de Algarve is nu onmogelijk, want op 8 januari speelt Ajax uit tegen NEC. Direct gevolgd door duels met FC Twente (thuis) en Feyenoord (uit), plus een nog nader te bepalen bekerwedstrijd.

TIP: Wint Ajax van Napoli? Pak 2.25x je inzet!

Heeft Wijffels een punt?

  • Ja
  • Nee
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie