‘Transferdrama voor Memphis Depay’

Foto: ‘Transferdrama voor Memphis Depay’

Memphis Depay moet mogelijk een streep zetten door zijn transfer naar Juventus. De Italiaanse grootmacht bereikte een overeenstemming met FC Barcelona over de voorwaarden van de (transfervrije) overgang van de Nederlands international. Volgens Sky Italia zijn er problemen in de onderhandelingen tussen de speler en Juventus. 

Volgens de Italiaanse zender heeft een ‘last-minute’ salariseis ervoor gezorgd dat de transfer vertraging heeft opgelopen. Sterker nog: het wordt niet uitgesloten dat de transfer helemaal klapt. De zender stelt dat er inmiddels een lijst met alternatieve aanvallers is opgesteld en dat Marko Arnautovic (Bologna) en Arek Milik (Olympique Marseille) als andere opties zijn geïdentificeerd. 

Memphis Depay

Waar de extra salariseisen vandaan komen, wordt door Mundo Deportivo niet vermeld. Eerder schreven Spaanse media dat Frenkie de Jong niet de enige Nederlandse speler is aan wie Barcelona nog salaris verschuldigd is. Ook Depay zou nog twee miljoen euro krijgen van de club. Mogelijk probeert Memphis deze via de onderhandelingen met Juventus alsnog te verkrijgen, wat zou kunnen wijzen op de extra salariseisen. 

Volgens Mundo Deportivo zijn de zakelijke partners van Memphis op dit moment bezig om alsnog de deal rond te krijgen. Voor Barcelona zit er immers ook nog wat in het vat op het moment dat Memphis vertrekt: niet alleen komt er dan meer ruimte om nieuwe spelers zoals Jules Koundé te kunnen registreren voor La Liga, ook hoeft het dan de vijf miljoen euro aan variabelen niet meer te betalen die was afgesproken rondom de transfer van Miralem Pjanic naar FC Barcelona. 

FC Barcelona 

De kans lijkt niet groot dat Memphis zónder een Juventus-transfer ervoor kiest om zijn contract te laten ontbinden. In dat geval komt de aanvaller als zevende in de pikorde van Xavi in de selectie. De kans op speeltijd lijkt daardoor, zelfs wanneer concurrent Pierre-Emerick Aubameyang naar Chelsea vertrekt, vrijwel nihil. Mocht Memphis zijn transfer naar de Serie A inderdaad kunnen vergeten en wil hij toch (wekelijks) in actie komen, worden Ajax en PSV wellicht interessant voor de aanvaller.  

TIP: Wint Barcelona van Real Sociedad? De odd is 2.32x!

Waar ligt de toekomst van Memphis?

  • Bij Juventus
  • Bij Barcelona
  • Bij internationale (top)club
  • Bij Ajax
  • Bij PSV
783+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie