Ajax-aankoop zet hoog in: “Ibrahimovic is mijn voorbeeld”

Foto: Ajax-aankoop zet hoog in: “Ibrahimovic is mijn voorbeeld”

Ajax haalde dit seizoen aankopen weg uit de Premier League, de Eredivisie en was in het verleden een belangrijke klant in de Braziliaanse, Argentijnse en Braziliaanse spelersmarkt. Een Italiaan, die hadden ze nog niet in Amsterdam. Daar is met de komst van Lorenzo Lucca, een boomlange spits met Zlatan Ibrahimovic als grote voorbeeld, verandering in gekomen. 

In gesprek met Ajax TV laat de 21-jarige spits, die met een optie tot koop wordt gehuurd van Serie B-ploeg Pisa, voor het eerst weten hoe hij het vindt om bij Ajax te kunnen tekenen. “Het is een heel bijzonder moment voor mij, want ik ben de eerste Italiaan die het shirt van Ajax draagt”, zei de spits. “Daar ben ik heel blij mee. Ik hoop dat ik in fysiek opzicht, wat prestaties betreft, met goals en assists kan bijdragen aan overwinningen en prijzen.”

Dat Ajax bij hem uitkwam, vond Lucca wel verrassend. “‘Ik wist dat er buitenlandse clubs waren die me wilden hebben, maar ik had niet verwacht dat Ajax naar Italië zou komen. Ik kom uit de Serie B, dus had nooit verwacht dat ze voor mij zouden komen.”

Ajax 

Lucca weet dat het Ajax-shirt extra verwachtingen met zich meebrengt. “Het is een shirt met veel gewicht. Veel kampioenen hebben het gedragen, idolen van mij ook”, zei de Italiaan. Zijn belangrijkste voorbeeld maakte eerst naam in Amsterdam voordat hij de wereld veroverde met zijn doelpunten en karakter. “Mijn grootste idool is Zlatan Ibrahimovic. Ik heb als kind zoveel video’s van hem bekeken. Ik ben er trots op dat ik het shirt draag dat hij ook gedragen heeft.”

Of Lucca te vergelijken is met de legendarische Zweedse spits? “Misschien wel qua postuur, maar Zlatan was één van de beste aanvallers van heel Europa. Er zijn veel aspecten waar ik nog aan moet werken. Ik ben hier om elke dag hard te werken.”

Naast de samenwerking met grote spelers, heeft Lucca ook andere Ajax-ambities. “Tot voor kort zag ik Ajax altijd op tv, Ik keek naar Tadić en Antony, naar Stekelenburg die bij Roma heeft gespeeld en naar Blind bij Manchester United. Ik ben blij dat ik de kleedkamer met ze mag gaan delen om mijn bijdrage te leveren om grote prijzen te winnen”

Wint Ajax van Fortuna? Dan win jij 1.24x je inzet!

Gaat Lucca slagen bij Ajax?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie