‘Voor ons was methode-Ten Hag compleet krankzinnig’

Foto: ‘Voor ons was methode-Ten Hag compleet krankzinnig’

Voor de Engelsen is oefenmeester Erik ten Hag, ondanks zijn werk bij Ajax, toch nog een beetje een grote onbekende. Daarom plaatst Goal vandaag een interview met Rico Strieder, die met de Tukker samenwerkte bij het tweede team van Bayern München.

In 2013 kreeg hij voor het eerst te maken met de coach: “Na de eerste trainingssessie met hem dacht ik: ik heb nauwelijks bewogen. Door Ten Hag werd je vermoeid in je hoofd, niet in je benen. Wanneer we elf tegen elf speelden stopte hij de training continu om iemand beet te pakken en hem twee meter naar links of rechts te bewegen. Na de volgende pass stopte hij dan weer om de vólgende speler twee meter verder op te schuiven. We voelden ons als stukken op een schaakbord. Voor ons was het compleet nieuw en compleet krankzinnig. Maar we realiseerden ons al vrij snel dat het ons beter maakte, zowel als team als individuen.”

Het eerste team van Der Rekordmeister werd op dat moment geleid door Josep Guardiola: “Wanneer hij de tijd had, bekeek Ten Hag de trainingen van Guardiola. Hij probeerde elke dag contact met hem te leggen. Ik weet niet wat Guardiola daar destijds van vond. Hun relatie intensiveerde toen Ten Hag succes begon te behalen bij Ajax.”

Géén grappen!

Allebei de coaches waren behoorlijk streng: “Guardiola en Ten Hag hadden een vergelijkbare visie en vergelijkbare oefeningen. Maar de tactische training van Ten Hag was veel extremer. Bij Guardiola duurde een oefening misschien tien minuten, bij Ten Hag een uur.” Ook disciplinair ging de zweep erover: “Ten Hag verbande mobieltjes vanaf één uur van de start van de warming-up. Niemand mocht grappen maken, iedereen moest focussen. In de kleedkamer van het eerste werd er muziek gedraaid op vol volume tot en met de laatste seconde.”

TIP: Verdien 2.02 keer je inleg als United van Brentford wint!

Streng?

  • Kun je wel stellen
  • Vind ik niet
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie