“Ik spreek graag even over wat er wél goed ging”

Foto: “Ik spreek graag even over wat er wél goed ging”

Feyenoord ging gisteren met 0-2 ten onder in de eigen Kuip tegen het Franse Olympique Lyon van de Nederlandse trainer Peter Bosz, maar coach Arne Slot van de Rotterdammers zag best een aantal aanknopingspunten…

“We hebben een goede stap gemaakt”, vertelde hij op de persconferentie. “Ik spreek graag even over wat er wél goed ging. We konden hoog en agressief drukzetten. Het ging beter, al lukte het maar mondjesmaat om tot kansen te komen. Dit was alweer een andere wedstrijd dan de duels hiervoor.”

Buiten kijf staat natuurlijk dat Feyenoord alwéér een oefennederlaag leed… “Maar schrikken doe ik niet. Je moet verklaren waar we vandaan komen. We hebben ploegen getroffen die veel verder in de voorbereiding waren dan wij. Nu troffen we een ploeg die met de basiself speelde en nog een topversterking als Alexandre Lacazette kon gebruiken. Wij misten de geblesseerde Gernot Trauner en zijn ook nog vier, vijf vaste krachten verloren. Vandaag zag ik al veel meer een elftal dat op de Feyenoord-manier speelde. Dat geeft veel vertrouwen.”

Arnhem

Slot vervolgt: “In acht nemende dat er nog jongens bij komen. Maar nu komt het punt dat je meer geld gaat vragen. We zitten dichter tegen de competitie en het einde van de window komt er aan. Er moet eerst maar eens een club komen die voldoet aan onze eisen. Dat gaat niet zomaar. Wij hebben al goede spelers verkocht, dus de noodzaak is er niet meer. De eerste wedstrijd in Arnhem moeten we er gewoon staan.”

TIP: Verdien 2.43 keer je inzet als alleen Feyenoord óf Vitesse scoort!

Ben jij wel geschrokken?

  • Ik zeker
  • Ik niet echt
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie