De Boer waarschuwt Ten Hag voor een ‘Van Gaaltje’

Foto: De Boer waarschuwt Ten Hag voor een ‘Van Gaaltje’

Erik ten Hag en Manchester United roeren zich de laatste dagen nadrukkelijk op de transfermarkt. Daarbij valt op dat Ten Hag veelal voor ‘vertrouwde’ en Nederlandse spelers kiest. Volgens Ronald de Boer moet Ten Hag waken voor teveel Nederlandse invloeden.

De Boer maakte in het zijn carrière als speler ook mee bij Barcelona, waar Louis van Gaal destijds trainer was. In die periode haalden de Catalanen ook flink wat Nederlanders en De Boer weet precies wat er gebeurd als de resultaten tegenvallen. Ten Hag heeft bij United al een Nederlandse assistent-trainer rondlopen en heeft met Tyrell Malacia al de eerste Nederlandse aanwinst binnen op spelersgebied. Daarnaast is de verwachting dat ook Frenkie de Jong naar Old Trafford gaat komen. Bovendien wil Ten Hag ook werk maken van de komst van Ajax-spelers Lisandro Martínez en Antony.

Oppassen voor groepjesvorming

De oud-international maakte een dergelijke situatie ook mee bij Barcelona. De Boer laat tegenover het Algemeen Dagblad weten dat het destijds niet goed uitpakte. “Dat vond ik too much”. Volgens De Boer moet Ten Hag dan ook goed uitkijken met welke spelers hij haalt. “Het kan tricky worden, omdat veel jongens van dezelfde nationaliteit elkaar opzoeken in de kleedkamer. Dan krijg je sneller groepjesvorming. En als de resultaten minder worden, wordt direct naar de Nederlanders gewezen als degenen die schuldig zijn aan het verval.”

TIP: Wint Manchester United van Brighton? De odd is 1.52!

Moet Ten Hag minder Nederlanders en vertrouwde gezichten halen?

  • Ja
  • Nee
132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie