Telegraaf: Ajax en AZ akkoord over Wijndal

Foto: Telegraaf: Ajax en AZ akkoord over Wijndal

Owen Wijndal staat op het punt AZ voor Ajax te verruilen. Volgens De Telegraaf hebben de Noord-Hollandse clubs een akkoord bereikt. De 22-jarige international kan voor vijf jaar tekenen in de Johan Cruijff Arena.

Aan het begin van de donderdagavond pakt het dagblad uit met het nieuws. Bronnen in Amsterdam weten dat Wijndal op weg is naar de Nederlandse landskampioen. De komende dagen moeten de linksback en Ajax de laatste details bespreken en volgt de medische keuring. Vervolgens kan de transfer wereldkundig worden gemaakt.

Door het op handen staande vertrek van Nicolás Tagliafico, was Ajax al langer in de markt voor Wijndal. De nieuwe trainer Alfred Schreuder ontmoette het transfertarget naar verluidt vorig weekend en sprak eerder telefonisch al met hem. Na het gladstrijken van de nodige financiële voorwaarden wil het technische duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar nu voldoen aan de vraagprijs die AZ hanteert: tien miljoen euro. De Telegraaf weet dat Ajax de stevige salariseisen van Wijndal nu wil betalen, maar diens zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez afziet van zijn aandeel.

Eindelijk transfer te pakken

Wijndal zei ‘nee’ tegen Sevilla en Napoli, wetende dat Ajax bereid was door te pakken. De Zaandammer doorliep de gehele jeugdopleiding van AZ en debuteerde in februari 2017 voor het eerste elftal. Hij groeide uit tot vaste waarde, international en aanvoerder. Waar generatiegenoten Myron Boadu, Calvin Stengs en Teun Koopmeiners vorig seizoen hun gewenste (buitenlandse) transfer hadden te pakken, moest Wijndal op zijn beurt wachten. Nu maakt hij in Nederland alsnog een stap. Hij droeg 143 officiële duels het shirt van AZ, waarin hij vier keer scoorde en 27 assists leverde.

Slaagt Wijndal bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
292+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie