De Vrij-rel: “Miljoenen verdiend voor Feyenoord”

Foto: De Vrij-rel: “Miljoenen verdiend voor Feyenoord”

De sportschool House of Champions is al jarenlang een vaste bestemming voor spelers van Feyenoord, maar lang ging dat niet zonder slag of stoot. Zo kostte het Stefan de Vrij eens zijn aanvoerdersband bij de club, omdat hij buiten werktijd om voor zichzelf ging trainen.

Dat vertelt Jordan Kroon, eigenaar van de sportschool, aan Voetbal International. De aap kwam uit de mouw toen één van de fysiotherapeuten langskwam in de gym. “Die keek op een gegeven moment omhoog en zag het shirt van Stefan hier aan de muur hangen. Die is de volgende ochtend naar het kantoor van Ronald Koeman (de toenmalige trainer, red.) gerend. Als die gozer die cursus bij mijn vader niet had gedaan, zou Feyenoord nu nog niet hebben geweten wie hier allemaal traint.”

De Vrij werd zwaar bestraft. “Je kent ‘m, doodeerlijke jongen, hij gaf alles toe. En wat gebeurt er, ze pakten zijn aanvoerdersband af! Als ik nou een bedrijf heb en mijn personeel doet extra cursussen om beter te worden en die betalen ze ook nog zelf. Dan was ik toch de gelukkigste baas ter wereld?” Kroon snapte er niets van. “Als ik Feyenoord was, had ik gezegd: misschien niet tof dat je dit achter onze rug hebt gedaan, maar je hebt je zo goed ontwikkeld, wie zijn die gasten en kunnen we in gesprek? In plaats daarvan zijn ze in de voetballerij allemaal bang voor hun baantje.”

‘Miljoenen verdiend voor Feyenoord’

Andere spelers die regelmatig langskomen zijn Tyrell Malacia, Lutsharel Geertruida en Orkun Kökcü. “De jongens zeggen tegenwoordig gewoon dat ze bij ons voor zichzelf trainen. Dat durfden spelers voorheen niet. Ze hebben het nu ook gemeld bij de club.” Het drietal gaat, net als De Vrij, ongetwijfeld ooit een lucratieve transfer maken. “We hebben hier miljoenen verdiend voor Feyenoord”, constateert Kroon dan ook tot slot, met een knipoog.

TIP: Pak 8x je inzet bij een Eredivisie-titel voor Feyenoord!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jordan Kroon (@jordankroonpt)

Snap jij dat De Vrij destijds zijn aanvoerdersband in moest leveren?

  • Ja, dat snap ik wel
  • Nee, dat snap ik niet..
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie