‘Bruma kiest uit twee clubs’

Foto: ‘Bruma kiest uit twee clubs’

Bruma beleefde onder Roger Schmidt een sterkere fase bij PSV. De Portugese buitenspeler werd overbodig bevonden door Mark van Bommel, maar maakte onder leiding van de Duitse oefenmeester genoeg minuten in het eerste elftal. De vraag is of Ruud van Nistelrooy net zo gecharmeerd is van de watervlugge linksbuiten. 

Bruma ligt nog tot volgend jaar zomer vast in het Philips Stadion. De Eindhovenaren betaalden twaalf miljoen euro om de buitenspeler over te nemen van RB Leizpig. Niet alleen heeft Bruma die transfersom nooit kunnen waarmaken, ook zijn geschatte marktwaarde is volgens Transfermarkt de helft van dat bedrag. 

PSV 

Of PSV ook zes miljoen euro gaat ontvangen als het Bruma verkoopt, is nog wel de vraag. Er zouden twee clubs geïnteresseerd zijn om de buitenspeler en PSV van elkaar te verlossen. Het Braziliaanse Botafogo, waar Clarence Seedorf ooit voor speelde, zou de Eindhovenaren al een aanbod hebben gedaan om Bruma te huren met een verplichte optie tot koop – dat kan financieel beter zijn voor de kopende club. 

Bruma hoeft de Europese velden echter niet te verlaten. Fenerbahçe lijkt immers wel brood te zien in de komst van de 27-jarige aanvaller. Het is onbekend hoe deze deal precies in elkaar steekt, maar de voorkeur van PSV lijkt uit te gaan naar een definitief afscheid. Mocht Van Nistelrooy Bruma echter willen behouden voor de club, dan zal John de Jong aan de slag moeten gaan met de contractverlening van Bruma. 

Wedden op internationale wedstrijden doe je natuurlijk bij Circus!

Zie jij Bruma graag vertrekken?

  • Ja
  • Nee
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie