Memphis: ‘Ik speelde niet goed, kan gebeuren’

Foto: Memphis: ‘Ik speelde niet goed, kan gebeuren’

Memphis Depay had het flink op zijn heupen tegen België (1-4), maar in de Nations League-wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Polen (2-2) zakte hij door het ijs. De aanvaller van FC Barcelona miste ook nog eens een strafschop in de slotfase.

Voor de camera van de NOS zegt hij: “Ik mis ‘m, dat kan helaas gebeuren. Ik had de winnende op mijn voet, maar ik maak hem niet. Wat de reden is? Ik train op strafschoppen, vaak genoeg schiet ik ze er wel in. Zo’n bal moet er gewoon in, dan winnen we die wedstrijd.”

“Nu voelt het als een nederlaag”, aldus Memphis. “Het was een lastige wedstrijd. Polen zakte in, de ruimtes waren superklein. Polen heeft bijna geen kans gehad, maar ze komen op voorsprong en gaan met tien man achter de bal staan.”

Oranje kwam met 0-2 achter, maar vocht zich terug: “We hebben laten zien dat we vechtlijst hebben. We blijven in onszelf geloven, maar vandaag ging het moeizaam. In de kleedkamer waren we al van mening dat we rustig moesten blijven, dan zouden de kansen komen. De 0-2 was een mentale tik, maar we gingen er goed mee om. Het was niet onze beste wedstrijd, maar we bleven vechten.”

Druk van de aanvoerdersband?

Depay was op zaterdagavond captain: “Ik denk niet dat het een met het ander te maken heeft. Aanvoerder of niet, ik wil altijd goed spelen. Vandaag was dat niet het geval, maar dat kan gebeuren.”

TIP: Verdien 2.06 keer je inzet als Noorwegen morgen van Zweden wint!

Vind jij Memphis een momentenvoetballer?

  • Ik wel
  • Ik niet
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie